KöAP szezonzáró gyermekverseny, ARAK sikerek!
 

KöAP szezonzáró gyermekverseny, ARAK sikerek!

2022.10.24. 13:33

Arany és bronzérmeket is szereztek gyermekeink az év utolsó régiós versenyén!

Október 22-én szombaton a Bregyóban gyűltek össze a Közép-Dunántúli régió egyesületeinek U12 és U10 korosztályú atléta palántái. Az ARAK hagyományosan félévenként rendezi meg a Kölyökből Atléta csapatversenyt, melynek őszi fordulójában öt egyesület vett részt 23 csapattal.

A versenyformában a 8 fős csapatok tagjai, minden versenyszámot teljesítenek. Az összeredmények átlaga alapján elért helyezési pontok összege határozza meg a végső sorrendet. A fiatalabbak öt, az idősebbek hat próbaszámot teljesítettek, melyben sprintfutó, gátfutó, dobó és ugró számok mellett, 6 illetve 7 perces tartós futás is szerepelt.

Az ARAK mint házigazda, ismét nagy létszámban képviseltette magát: az U12-nél négy, az U10-nél pedig két fehérvári alakulat összesen 51 fiatalja állt rajthoz. A jó eredményekkel sem maradtak adósak a gyerekek.

U12-ben a dobogó legfelső és legalsó fokára is ARAKosok állhattak, továbbá a 7. és 8. helyezést is a fehérvári klub versenyzői szerezték meg a 13 induló csapat közül.

A fiatalabbak 10 csapatos mezőnyében egy bravúros bronzérem mellett az 5. helyre is a házigazdák futottak be.

Ez volt az év utolsó regionális versenye ennek a korosztálynak, legközelebb jövő tavasszal csatáznak újra a biatorbágyi, pápai, székesfehérvári és veszprémi fiatalok.

Eredmények>>>