Arany és ezüstérmet is nyertünk a bajnokságon
 

Arany és ezüstérmet is nyertünk a bajnokságon

2024.07.01. 16:57

Szabó Dániel 100 méteren ezüst, az ARAK 4x100 as férfi váltója bajnoki címet ünnepelhetett!

Június utolsó hétvégéjén az Európa bajnokság és az Olimpia között rendezi, szinte minden ország hazája atlétikai bajnokságát. A legjobbaknak az érmek sorsa mellett az ötkarikás kvalifikáció is fontos szerepet játszott a hétvégén Budapesten. Az ARAK fiataljai számára a saját egyéni csúcsuk javítása, idei legjobbjuk elérése mellett érmeket is sikerült elcsípni. Szabó Dániel nélkül az elmúlt években nem rendeztek sprint finálét. Varga Tamás tanítványa a harmadik futamból győztesként, második idővel jutott tovább. A döntőben lerajtolt mindenkit a tavalyi VB résztvevő, és az utolsó méterekig húzta is a mezőnyt, de a célba érkezés Deák Zalánnak sikerült jobban.

Négy századmásodperccel csúszott le Szabó az aranyéremről, 10,48-al második lett. Az ARAK férfi 4x100 méteres váltójával már a dobogó legtetejére állhatott. Csornai János kezdett, Mészáros Balázs a hosszú egyenesben már elsőnek adta Szabónak a botot, aki tovább növelte az előnyt.

Bolla Gergő simán érkezett elsőnek a célba, 40,86-os kiváló egyesületi csúcsot és bajnoki címét ünnepelhettek.
A vasárnapi 200 méteren három fehérvári is rajtgépbe térdelt. Mészáros Balázsnak a fináléba jutásért is idei legjobb eredményét kellett produkálnia, ami 21.40-el sikerült is. Csornai Jánosnak 21,95-ös idei legjobbját teljesítve nem sikerült a bravúr, Bolla Gergő pedig hibás rajt miatt kizárásra került.

Mészáros Balázs a döntőben tovább javította legjobbját. A hatos pályán futva végül 21,34-el a hatodik helyen zárt. Ideje jobb, mint a nemzetközi szövetség U20-as világbajnoki kvalifikációs szintje!
Blaumann Marcell 110 méteres gátfutásban került döntőbe, ahol neki is sikerült élete legjobbját megjavítania. Új egyéni csúcsa 15,20 amivel a hetedik helyen zárt. Éppen nem jutott "A" döntőbe, a "B" döntőben kapott lehetőséget Csornai János 100 méteren, amit 10.92-es idei legjobbjával meg is nyert. Szintén kilencedik lett Enesei Rita 800 méteren, Trenka Ádám távolugrásban, Kerék Patrik hármasugrásban. Tizenharmadik pozícióban zárt Ritter Lola 400 gáton, Enesei az egykörös sík távon tizenhatodik lett.