Ezüst és bronzérem a hazai U18-as atlétikai bajnokságon
 

Ezüst és bronzérem a hazai U18-as atlétikai bajnokságon

2024.06.18. 12:23

Nagyüzem volt három napig a Bregyó közben. ARAK toplistás versenyt és KöAP fesztivált követően az U18-as bajnokságon bizonyítottak legjobbjaink!

A 16-17 évesek Országos Bajnokságának ismét a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központ nyújtott otthont! A remek helyszín mellett színvonalas rendezés is segítette a kiemelkedő versenyeket, eredményeket.
A hazai pályán induló ARAK-osok is kitettek magukért. Ezúttal az ugróknak sikerült dobogóra állniuk. Magasugrásban 194cm-es egyéni csúccsal Ágoston Illés végzett második helyen. A fedett bajnokságot követően, ismét ezüstérem jutott Tölgyesi Előd tanítványának.

Távolugrásban Langmár Zsófia teljesített 574 cm-es egyéni csúcsot, amit a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem lehetett hitelesíteni. A dobogó harmadik fokára így is felállhatott, javítva eggyel téli helyezésén. Negyedik helyezéseket is sikerült szerezni. Gombás Petra szintén magasugrásban, 150 cm-es egyéni csúcsát beállította. Tatai Bulcsú 200 méteren életében először 23 másodpercen belül teljesítette a félkörös távot és zárt a negyedik pozícióban. Közvetlenül mögötte Varga Botond ért célba, 23.00-egyéni csúccsal csak 8 századmásodperccel maradt el klubtársától és érte el az 5.helyet. Tatai 100 méteren is is döntőzött, ott 11.17-es egyéni csúccsal lett hatodik. Igazán peches napja volt Kertész Kálmánnak. A 110 gát előfutamából simán jutott a döntőbe, de majd három tizedes egyéni csúcsa a megengedettnél éppen nagyobb hátszélben született. A döntőben megfelelő szélben tovább javíthatta volna legjobbját, de szabálytalan rajt miatt kizárásra került, így biztos hatodik helytől került megfosztásra. Skoumal Zalán 400 m gáton futamgyőzelemmel került a hetedik helyre. A döntőről éppen lecsúszott és kilencedik lett Varga Botond 100 méteren, Ódor Balázs 200 méteren, Skoumal Zalán 400 méteres síkfutásban, valamint Tatai Bulcsú távolugrásban. Tizedik helyen Kovács Endre zárt hármasugrásban, tizenegyediken Ódor Balázs 400 méteren, tizenkettediken Pánczél Kincső távolugrásban.

A kétnapos viadal első napján a Kölyökből Atléta Program országos fesztiválját is lebonyolította az ARAK. Magyarország 10 régiójának győztes csapatai mérték össze tehetségüket U10-es és U12-es korosztályban. Az idősebbeknél a hazai pályán bizonyított az ARAK csapata. Leiner Viktória, Salamon András és Szabó Dániel edzők csapata a harmadik helyen zárt!

A pénteki ARAK TOP listás versenyen Többen is egyéni csúcsot, idei eddigi legjobb eredményüket érték el. Szabó Dániel 100 méteren sprintelt 10.66-ot, Csornai János 11.08-at. 200 méteren Mészáros Balázs 21.65-öt vágtázott, Csornai 22.27-et, Bolla Gergő 22.28-at, a legfiatalabb 14 éves Kertész Zete 24.45-öt. Trenka Ádám életében először ugrott 7 méter fölé, Kerék Patrik harmadik lett hármasugrásban. Langmár Kata 12.11-es egyéni csúcsot ért el 100 méteren, Mészáros Luca 12.92-t a döntőben. 100 m gáton Balogh Lilla javította meg eddigi legjobbját, 16.03-at ért el. Enesei Rita 400 métert és 200 métert is teljesített, utóbbiban a fiatalok, Schreiber Dóra, Czifra Lilla, Anda Valéria, Németh Lili, Pallos Gréta, Szabó Eszter is lehetőséget kapott, hogy tapasztalatot szerezzenek felnőtt mezőnyben. 400 méteren javított egyéni csúcsot Nyakas Veronika.