Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

12 érem az újonc és serdülő OB-ról

2019.07.15. 11:54

Az újoncok és serdülők országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata.

Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

A serdülők között Tatai Zalán a sprintszámokban a fedett pályához hasonlóan szabadtéren sem talált legyőzőre. Babos Rita tanítványa a 100m-en aratott győzelme után 4 órával 300m-en is magabiztosan nyert. Remek versenyzéssel, az utolsó sorozatban elért egyéni csúcsával a dobogó tetejére állhatott Zimmermann Lili a serdülő lányok súlylökő versenyében. Molnár-Lévai Dóra másik tanítványa Zsigovics Panna kalapácsvetésben lett második. Harmadik helyezést ért el 100m-en Mészáros Luca, 1500m akadályon Nagy Nóra és 300m gátfutásban Blaumann Marcell.

 A 13 évesek rúdugró versenyszámában Kerék Patrik győzött. Zöllei Anett tanítványa az egyéni csúcsát fél méterrel megjavítva, nagy előnnyel végzett az élen. Nem bízta a véletlenre az elsőséget Langmár Kata sem, aki a leányok ötösugró versenyszámát nyerte hatalmas fölénnyel. Így tett Trenka Ádám is: 300m-en az első métertől az utolsóig a mezőny előtt futva szerezte meg a győzelmet. Ádám a rövidebbik sprintszámban a dobogó második fokára állhatott fel, míg Kerék Patrik a rúd mellett a magasugrás döntőjében szerzett arany mellé egy ezüstérmet.

Az ARAK legfiatalabb atlétái a hétvégén 6 arany-, 3 ezüst-, 3 bronzéremmel, 32! döntős (4-8.) helyezéssel és rengeteg egyéni csúccsal mutatták meg a fehérvári utánpótlás színvonalát.

 

A serdülő fiúk 100m-es döntőjében a győztes Tatai Zalán mellett Blaumann Marcell 4., Csoba Levente 7. helyen zárt. Nagy Dávid 100 gáton 4., 300 gáton 5. lett, Csoba Levente itt a 6. helyet szerezte meg.  A leányoknál az ötösugrás valaha látott legszínvonalasabb döntőjében szintén 3 fehérvári versenyzett: Ritter Lola 4. Grabecz Hanna 5. Bodnár Lili 7. lett. Szabó Gréta 100m-en és távolugrásban is 6. helyen zárt, utóbbi döntőben Mergl Zoja a 7. A lányok 300m gátfutásában az ötösugrásban is jeleskedő Ritter Lola 5. Grubits Liliána 7., Dobák Panna 8. helyen ért célba, míg Liliána 300m síkon érte el ugyanezt a helyezést. A fiúk rúdugrásban Fülöp András nagy egyéni csúccsal szerezte meg a 6. helyet. Dobószámokban a kalapácsvetés dobogójáról lemaradó, negyedik helyen végző Zimmermann Lili diszkoszvetésben a 6. helyen végzett, csoporttársa Zsigovics Panna a súlylökés 5. helye mellé gyűjtött egy értékes 7. helyezést.

Az újoncok dobogójáról éppen csak lemaradt, végül 4. helyen végzett Langmár Kata távolugrásban, Füki Anna ötösugrásban, Szabó Huba 600m-en és Potyondi Zsófia kalapácsvetésben. 5. helyezést ért el szintén kalapácsvetésben Homoki Szidónia és Bolla Dániel is. Aubermann Dóra a magasugrásban elért 5. helye mellett ötösugrásban 7. lett. Szintén 7. lett Schekk Ágota 80m-en, ugyanezen a távon gátfutásban egy kisebb hiba miatt 8. helyen zárt. Potyondi Zsófia kalapácsvetésben 8., Kukucska Zoltán a fiúknál 6. míg diszkoszvetésben 8.

Az ARAK UP Akadémia újonc és serdülő atlétáinak felkészítését Babos Rita, Borsányi Zoltán, Molnár Dániel, Molnár-Lévai Dóra, Olasz Tamás és Zöllei Anett irányították.

Fotó: Ambrus László