Szabó Dániel ezüstérmes a fedett pályás atlétikai bajnokságon
 

Szabó Dániel ezüstérmes a fedett pályás atlétikai bajnokságon

2024.02.19. 11:32

A világbajnokságot is megjárt fehérvári sprinter 60 méteren lett második. Az ARAK atlétái szereztek ötödik, hatodik és nyolcadik helyezéseket is!

A téli szezon legrangosabb magyarországi eseményén, az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon az ARAK legjobbjai helytálltak. Az előzetes papírforma szerinti esélyeit valóra váltotta Szabó Dániel 60 méteren. Az előfutamból 6.80-as, második legjobb idővel, futamgyőztesként, került a döntőbe, ahol csak a hazai pályán induló Boros Bence tudta maga mögé utasítani! A fináléban 6.75-öt teljesítő Szabó így a dobogó második fokára léphetett.

Enesei Rita duplázott, 400 méteren és 800 méteren is rajhoz állt. A hosszabb távon sikerült előrébb végeznie, 2:14.38-al az ötödik, a rövidebb számában a tizenharmadik helyen zárt.

Mészáros Balázs 200 méteren sprintelt hosszú idő után tehetségének megfelelően. Visszatérésével 22.07-re javította rövid pályás legjobbját, ami a hatodik helyet jelentette számára. Az ARAK ugrói közül ketten is a hetedik helyen zártak.

Kerék Patrik magasugrásban 195 cm-es teljesítménnyel jutott az első nyolcba.

Távolugrásban Salamon András, az ARAK új utánpótlásedzője elevenítette fel tudását, ami 659-es eredménnyel, szintén a hetedik pozíciót jelentette. Nyolcadik helyen végzett Langmár Kata hármasugrásban, miután életében először, a 11 méteres gerendáról is sikerült érvényes ugrást bemutatnia. 60 méteren Trenka Ádám a tizenkilencedik, Csornai János a huszonkettedik. 200 méteren fordított lett a sorrend, Csornai a tizedik, Trenka a tizenhetedik helyen végzett. Langmár Kata távolugrásban pedig tizenötödikként zárt. Gratulálunk!