Szépen csillogó ARAK érmek az U14 és U16 Összetett Bajnokságról
 

Szépen csillogó ARAK érmek az U14 és U16 Összetett Bajnokságról

2024.03.12. 11:35

Az ARAK U14-es csapatai ezüstérmet, egyéniben Molnár Zulejka és Farkas Zalán bronzérmet nyertek! Szabó Niobé és Grosz Zsombor negyedik!

A fedett pályás szezon zárásaként került megrendezésre a legfiatalabbak Összetett Országos Bajnoksága Budapesten. A kétnapos viadalról a négy érem mellett két negyedik és két ötödik hely is született!
A 12-13 évesek először mérhették össze tehetségüket országos bajnokságon.

Farkas Zalán a "B" verzió számaiban remekelt. A legtöbb pontot gátfutásban és ötösugrásban szerezte. A végelszámolásban a harmadik helyet sikerült megszereznie. Éppen lecsúszott a dobogóról az "A" változatban, negyedik lett Grosz Zsombor. A mezőny leggyorsabb gátasa címet azonban ő érdemelte ki! Egyéniben a tizenharmadik helyen záró Gyovai Gergely a "C" verzióban gyűjtött sok pontot a csapatért.

Az ARAK fiú triója így a második helyen végzett! A lányok sem akartak lemaradni, sőt! Molnár Zulejka a "B", az inkább futó változatban szerezte meg a dobogót! Kiegyensúlyozottan teljesített, a gátfutásban negyedik, ötösugrásban harmadik, 200 méteren harmadik és a 800 méteren szintén negyedik helyezést ért el. Edzőtársa, Szabó Niobé megnyerte a 200 métert kiváló, 27.57-es eredménnyel, ami összesítésben a negyedik helyre repítette! A lányok "A", inkább ugró változatában Zsédely Liza és Képli Zsanett is jeleskedett. A hetedik valamint a tizenegyedik helyezést érték el. A négypróba "C" változatában szerzett sok pontot Balázsik Jázmin és Vasi Sára is. Így az ARAK mindkét csapata a huszonöt csapatos bajnokság első ötödében végzett.

A Molnár Zulejka, Zsédely Liza és Balázsik Jázmin alkotta trió - akárcsak a fiúk - a második, míg a Szabó Niobé, Képli Zsanett Vasi Sára hármas az ötödik pozícióban zárt! Az érmes csapatok edzői Babos Rita, valamint Leiner Viktória és Skoumal Péter.
Az U16-os lányok mezőnyében a Zsigmond Emma, Pallos Gréta és Petró Vivien összeállítású ARAK-os team szintén ötödik lett. Egyéniben a legelőkelőbb helyen, a tizennegyediken Zsigmond Emma zárt.

Gratulálunk!

A fotókat Ambrus Lászlónak köszönjük!