Négy ARAK-os bajnoki címmel indult az atlétikai fedett versenyszezon
 

Négy ARAK-os bajnoki címmel indult az atlétikai fedett versenyszezon

2021.02.08. 19:19

Hujber Zsófi és Trenka Ádám egyéniben, a fiúk és lányok 4x200 méteres váltói is a dobogó tetejére álltak az év első országos bajnokságán. Kerék Patrik két, Balázsik Dávid és Trenka Ádám egy-egy ezüstérmet is szerzett!

A korábbi évek gyakorlatának megfelelő időpontban, de attól teljesen eltérő módon került sor a 14-15 évesek fedett bajnokságára. Változott a felkészülés, a verseny lebonyolítása, de az ARAK atlétáinak az eredménye változatlan! Már megszokott, hogy a leggyorsabbak között mindig feltűnik egy-két fehérvári tehetség. Hujber Zsófi a 60 méteres sprintfutásban elért 7.69-es eredményére mindenki felkapta a fejét. A kiemelkedő teljesítmény természetesen egyéni csúcs, amivel aranyérmet nyert Borsányi Zoltán üdvöskéje. A 4x200 méteres váltóban is maradandót alkotott, hiszen befutóként másodikként kapta a botot, de már első helyen ért célba. A győztes váltó tagja Langmár Kata, Bese Mirtill, Szabó Flóra, és a második aranyát begyűjtő Hujber Zsófia.

A fiúknál hasonló bravúrt hajtott végre Trenka Ádám. Miután a távolugrásban mindenkinél nagyobbat ugrott, és nyert, a 60 méteren is aranyra tört. A döntőben 7.36-os egyéni csúccsal, végül a második hellyel kellett beérnie.

A hiányérzetet a váltóban pótolta, ahol kiváló hajrájának köszönhetően győzött a fiúk stafétája is. Balázsik Dávid, Ódor Balázs, Jasper Krisztián és Trenka Ádám nyerte az ARAK negyedikaranyérmét. A váltóban startoló 14 éves Balázsik Dávid 300 méteren egy éve állt már dobogó a fiatalabbaknál. Idén sem adta alább, sőt! 38.32-es új egyéni csúccsal lett ezüstérmes. A dobogó második fokára kétszer is felállhatott Kerék Patrik.

Először a magasugrás eredményhirdetéséhez szólították Olasz Tamás tanítványát, majd az ötösugrásban is hasonlót produkált. Mindkét számban egyéni csúccsal nyerte az ezüstöt. Az ugrószámokban Langmár Kata távolban és ötösben is egyéni csúcsot ugrott. Az előbbiben hatodik, az utóbbiban a nyolcadik helyen végzett.
Döntőbe került és egyéni csúccsal lett szintén hatodik Ferencz Barnabás 60 méteres gátfutásban. A döntőbe küzdötte magát Tatai Bulcsú is, de bakiját követően kizárásra került. Kerék Patrik a harmadik ugrószámában, távolugrásban, a hetedik helyen, ötösugrásban Ferencz Barnabás tizedikként zárt. Jasper Krisztián a 60 méter B döntőjébe került, ahol ötödik, Kertész Torda és Bánhalmi Tibor a 60 gát B döntőjében a harmadik és negyedik helyen végzett. A lányok magasugrásában Aubermann Dóra ért el egyéni csúcsot, ami a tizenharmadik helyre lett elég.
A versenyek sorát az Összetett Bajnokság, majd február 20-21-én a Magyar Bajnokság követi. Februárt az utolsó hétvégén, az U18 és U20-asok viadala zárja.

fotó: Ambrus László