Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

X-MAS CUP 2017

2017.12.12. 11:04

Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum munkacsarnoka. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel 130! nevezés érkezett.

Ez a szám a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően, idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől, az esti órákig.
Az első napon, szombaton serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport férfi és női versenyzői ugranak majd. Valamennyi korosztály legjobbjai rajthoz állnak. A felnőttek mezőnyében az indulók között szerepel a tavalyi év fedett pályás felnőtt bajnoka és a ranglista vezetője, a bonyhádi Böndör Dániel, a tavalyi X-MAS CUP győztese. Részt vesz az EYOF-on indult, még ifjúsági korosztályú Mihály Ádám a GEAC képviseletében. Az ARAK 450-es egyéni csúccsal rendelkező ifjúsági versenyzője, Tímár Gergő veszi fel velük a versenyt.
A hölgyeknél is színvonalas versenyekre lehet számítani. A házigazdák 2017. évi felnőtt országos bajnoka és ranglista vezetője Siskó Zsófia mellett, a rajtlistán találjuk az idei év további két négyméteres eredmény birtokosát. Az X-MAS CUP címvédője, a debreceni Klekner Hanga és az MTK versenyzője Szabó Diána is jelezte indulási szándékát.
Vasárnap pedig a gyerekeké lesz a főszerep. A két SPORT XXI korcsoportban félszáz rúdugró palánta veszi majd birtokba a csarnokot délelőtt 10 órától. Legtöbben életükben először indulnak hivatalos rúdugró versenyen, ezért a verseny rendezői igyekeznek emlékezetessé tenni számukra is az eseményt. A gyerek korcsoportokban valamennyi induló éremdíjazásban részesül, továbbá ők is megkapják a verseny hivatalos pólóját. A második nap programja az újonc fiúk és leányok versenyével zárul majd.

rajtlista>>>

kiírás>>>