Trenka Ádám a nyolcpróba bajnoka, az ARAK az U18-as csapatbajnok
 

Trenka Ádám a nyolcpróba bajnoka, az ARAK az U18-as csapatbajnok

2023.10.03. 11:57

Trenka, Tatai, Ódor és Balázsik aranyérmes, az U16-os Skoumal, Fliszár, Kertész és Németh ezüstérmes lett!

Az U18-as, az U16-os, valamint az U14-es korcsoport kecskeméti országos bajnokságán értek el sikereket az ARAK atlétái. 5263 ponttal, egyéni csúccsal ünnepelhetett bajnoki címet nyolcpróbában Trenka Ádám. Az első három számot, a 100 métert, a távolugrást és a súlylökést is megnyerte. Egyéni csúcsot javított utána 400 méteren, 110 gáton, magasugrásban és gerelyhajításban is, így kétség sem férhetett Tölgyesi Előd tanítványának az elsőségéhez. A csapatverseny is a fehérvári fiatalok győzelmét hozta.

Trenka mellett Tatai Bulcsú, Ódor Balázs és Balázsik Dávid négyese gyűjtött több pontot, mint a győriek, és lettek országos bajnokok. A győztes csapat edzői Olasz Tamás és Varga Tamás. Az U16-os fiúk hatpróbában tettek ki magukért.

Az egyéniben hetedik Skoumal Zalán, nyolcadik Fliszár Levente, kilencedik Kertész Kálmán, valamint a tizennegyedik Németh Roland csapata a második helyen zárt. Felkészítőjük Borsányi Zoltán.
Negyedik pozícióban végzett 2578 ponttal Zsigmond Emma az U14-es lányok négypróbájának "A" változatában. Szabó Niobé Dóra a "B" verzióban gyűjtött 2301 pontot, ami a hetedik helyre lett elegendő. Molnár Zulejkával, Szávay Lilivel és Képli Zsanettel kiegészülve a csapat az ötödik helyen végzett. A fiúknál Kertész Zete végzett a legelőkelőbb helyen, 1222 ponttal a hatodik a "C" változatban, Grósz Zsombor a "B" változatban 12. lett. Ők Keserü Tamás, Árva Zalán és Ódor Bence pontjaival együtt a csapatversenyben szintén az ötödik legtöbbet gyűjtötték. Leiner Viktória, Babos Rita és Skoumal Péter edzők segítették a sikerekhez a 12-13 éves atlétákat!