Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Takács Boglárka országos csúccsal ezüstérmes, Endrész Klaudia ötödik az Ifjúsági EB-n

2018.07.06. 20:55

Kiválóan sikerültek az ARAK atlétái számára az Ifjúsági EB pénteki döntői. Takács Boglárka 100 méteren 11.75-el, új ifjúsági országos csúccsal ezüstérmes! Endrész Klaudia 6.15 méterrel a távolugrás döntőjében ötödik helyen végzett!

Takács Boglárka a 100 méteres síkfutás fináléjában a szélső, nyolcas pályán rajtolhatott. A remek startot követően a mezőnnyel gyorsult, és a féltávtól fokozatosan távolodott az ellenfelektől. A hetes pályán sprintelő izlandi Bjarnadóttír tartotta vele a lépést, valamint a hatoson futó francia Losange. A célvonalba teljesen egyszerre esett be a három vágtázó. A szoros versenyt a célfotó sem tudta teljesen eldönteni. Végül 11.75-el az izlandi lett az aranyérmes, az ezüstéremért folyó csatában ezredekkel sem lehetett különbséget tenni! Takács Boglárka holtversenyben, új ifjúsági országos csúccsal lett második! /régi:11.76 - Nguyen Anasztázia/
A távolugrás döntőjében is örülhettünk ARAK-os sikernek. Endrész Klaudia a második sorozatban elért 6.15 méteres eredménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg. A nagyon szoros versenyben nyolc centiméterrel maradt el a dobogótól, négy centiméterrel a negyediktól, és kettő centivel múlta felül a hatodik helyezettet!