Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Takács Boglárka diadalaival 5 aranyéremmel, 4 ezüstéremmel és 4 bronzzal zárta az ARAK az utánpótlás bajnokságok hétvégéjét

2019.02.25. 15:41

Az Ifjúsági és Junior fedett OB-n Takács Boglárka nyert 60 és 200 méteren, Endrész Klaudia távolban, valamint a 4x200-s váltóval. Thardi-Veress Vajk a téli dobó OB-n diszkoszvetésben lett bajnok!

Rendkívül sikeresen zárták az ARAK atlétái a február utolsó hétvégéjét. Budapesten az Ifjúságiak és Juniorok bajnokságán 60 méteren és 200 méteren is a leggyorsabb lett Takács Boglárka. Varga Tamás spintere idén mára felnőttek között is nyert bajnokságot, ezzel együtt többször javította meg a korábbi rekordokat, mint ahány érmet nyert az elmúlt 10 napban! Ráadásul a juniorok 4x200 méteres váltójában is kitett magáért, az Endrész Klaudia, Szépe Flóra és Mátó Sára alkotta ARAK-os staféta fölényesen nyerte a bajnoki címet. Az ARAK negyedik aranyérmét távolugrásban, kiváló versenyzéssel szerezte meg Endrész Klaudia. Az ifjúsági Olimpiai ezüstérmesünk utolsóra ismét 6 méter fölé került, amivel bebiztosította elsőségét. Az ötödik bajnoki cím Szombathelyről került Fehérvárra. A nehézatléták téli bajnokságán a dobók "szentélyéből" több érmet is sikerült elhalászni a rendező Dobó SE versenyzői elől. A legfényesebbet Thardi-Veress Vajk, diszkoszvetésben szerezte. Léva Dóra üdvöskéje több, mint két és fél méterrel verte a mezőnyt és 50 méter fölé javította legjobbját. Ezüstérmet nyert kalapácsvetésben Brandl Lilla, aki rendkívüli körülmények között, egyéni csúcsot dobva bizonyította sportemberi kvalitását. A dobogó második fokán állhatott Mátó Sára, aki a váltó mellett ezúttal magasugrásban bizonyított. Mohai Regina két egyéni számban is ezüstérmet nyert. Edzőtársához, Takács Bogihoz hasonlóan, de az ifik mezőnyében 60 méteren és 200 méteren lett egyéni csúcsot javítva második. Mohai Regina az ARAK csapatával, Gimesi Katával, Gombolai Nórával, és Kovács Helgával felállhatott a dobogó harmadik fokára is. Ügyességi számban született még három bronzérem. Egyéni csúcsot javított Ozváry Balázs rúdugrásban, Muszka-Kalló Péter hármasugrásban, valamint Leposa Dávid kalapácsvetésben, amivel felállhattak a dobogó harmadik fokára.
Nagyon sok további jó helyezés is született! Negyedik lett Gimesi Kata 60 méteren és távolugrásban is, Szépe Flóra és Vincellér Martin hármasugrásban, valamint Csókás Nikolasz 800 méteres síkfutásban. Ötödik helyen végzett Szépe Flóra távolugrásban, Csetényi Zsolt és Simon Viktória hármasugrásban, Lakatos András rúdugrásban, Csókás Nikolasz 400 méteren, valamint az ifjúsági fiúk, Csornai János, Muszka-Kalló Péter, Kovács Bence és Lakatos András összetételű váltó is. Hatodik lett Csornai János 60 méteren és 200 méteren egyaránt, Jahola Péter 60 méteres gátfutásban, Simon Viktória távolugrásban, valamint Ozváry Balázs magasugrásban. Hetedik helyen Kovács Dorina hármasugrásban, Várnagy Dorka rúdugrásban és Lakatos András 60 gáton, nyolcadikként, döntős helyen zárt Kovács Johanna rúdugrásban.
Az ARAK már 16-ra növelte a téli szezonban nyert bajnoki címek számát!