Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Tájékoztató

2020.07.17. 13:08

Kedves Sportolók, Tisztelt Szülők!

A járványhelyzet okozta gazdasági nehézségekről és ennek az egyesületünkre gyakorolt hatásáról, a következő tájékoztatást adjuk!

TÁJÉKOZTATÓ>>>

Tisztelt Szülők, Kedves Sportolók!

 

A koronavírus járvány első hulláma miatt bevezetett veszélyhelyzetnek vége. A kialakult helyzet egészségügyi kezelése Magyarországon több mint három hónapja tart. A legnehezebb időszakon túl vagyunk, de még nincs vége. Szerencsére egyesületünk tagjai, edzői és vezetői, egészségesen átvészelték ezeket a hónapokat. Korlátozva, de tudtunk készülni, edzeni. Már a versenyzést is elkezdtük. Több kontinensen viszont még mindig krízishelyzet van. A legfontosabb nemzetközi események törlésre, halasztásra kerültek.

A pandémia gazdasági válságot is okozott. A világban átmenetileg csökkent a termelés, a kereskedelem és megszűntek szolgáltatások. Kiestek bevételek, elmaradtak adók, profitok. Recesszióba került tágabb és szűkebb környezetünk egyaránt. A válság gazdasági következményei súlyosan érintették támogatóinkat. Székesfehérvár M.J.V. Önkormányzata módosította költségvetését. Az újratervezés negatívan érintette a sportfinanszírozást is. Az ARAK 2020. évi támogatása 50%-al, 17.5 millió forinttal csökkent. Gyakorlatilag az esztendő első felében megkaptuk az idei év teljes városi támogatást. Egyesületünk szempontjából a járvány gazdasági hatása sokkal súlyosabb, mint az egészségügyi probléma. Bízunk abban, hogy a gazdasági környezet a járványhelyzet megszűnésével együtt javul, és mielőbb visszaáll az eredeti keretek közé, ahogy mindennapi életünk is.

Az ARAK elnöksége az átmeneti időszakra olyan intézkedéseket vezet be, amivel az egyesület megtarthatja fizetőképességét és elkerüli a csődöt:

  • 07.01-től minden munkavállalónak csökken a fizetése. Köszönjük alkalmazottainknak, hogy ennek ellenére változatlan szinten ellátják hivatásukat.

  • A 2020. júliusi és augusztusi sportösztöndíjak kifizetésre kerülnek, de a korábbi összegek 50%-al csökkennek. A 2020/21-es tanévre szóló ösztöndíj pályázat kiírását felfüggeszti.

Az elnökség az anyagi források bővítését, mint a támogatások, pályázatok, verseny és sporteseményekhez köthető bevételeket és a tagdíj növelésének a lehetőségét is mérlegeli!

Kedves ARAK-osok, Sportolóink!

Kérünk benneteket, hogy az egészséges és biztonságos jövőnk érdekében az ideiglenes intézkedések elfogadása mellett, felelősen gondolkozzatok és cselekedjetek! Közösségünk és tagjaink értékeinek, tehetségeinek megtartása és javítása céljából koncentráljatok az edzésekre, versenyekre, a teljesítményetekre! A tagdíjat rendszeresen és időben fizessétek, utalják szüleitek! A higiéniai előírásokat továbbra is tartsátok be, vigyázzatok az egészségetekre! Előzzük meg a második hullámot, és az azzal együtt Ránk leselkedő egészségügyi és gazdasági veszélyeket!

 

Székesfehérvár, 2020. július 15.

                                                                                   ARAK elnöksége