Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Siskó és Szabó Bécsben remekelt

2018.01.29. 23:15

A hazai felkészülési versenyeke után, az legfiatalabbak, az újoncok országos bajnokságával párhuzamosan külföldön is bizonyítottak az ARAK kiválóságai.

A hagyományos bécsi versenyen Siskó Zsófia tovább javította egyénijét rúdugrásban. A 421 cm-t harmadikra teljesítette és biztató kísérleteket tett a 431cm-en is! Siskó a második helyen végzett, azonos eredménnyel a győztes török atlétanővel. A 60 méter sprintfutás döntőjébe küzdötte magát a Szabó Dániel. 6,85 másodperces ideje a legjobb szezonkezdete a leggyorsabb magyarnak. Szabót török, osztrák és angol versenyzők tudták csak legyőzni. Hasonlóan színvonalas versenyt hozott a női 60 méteres vágtafutás is. Takács Boglárka szintúgy az ötödik helyen zárt 7.79-el. Az előfutamban elért 7.75-ös ideje egyéni csúcs beállítás. Takács az EYOF-on már hozzászokhatott a nemzetközi mezőnyhöz, de ezúttal dél-afrikai versenyzőt is sikerült megszorongatnia. Távolugrásban a másik tavalyi EYOF résztvevő, Endrész KLaudia jeleskedett. 593 cm-es fedett pályás legjobbjával kezdte a szezont, amivel a negyedik helyen zárt.
A pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén is rajthoz álltak ARAK növendékek. Csókás Nikolasz bár a 800 méteres versenyszámot magabiztosan nyerte, a taktikai futás az időeredmény rovására ment, így nem teljes a fiatal tehetség boldogsága. Az ifjúsági fiúk távolugrásában negyedik helyezett lett Homonnai Dávid, hatodik Vincellér Martin, hetedik Kovács Mátyás, nyolcadik Muszka-Kalló Péter. A serdülők távolugrásában Klauzer László végzett negyedikként, akárcsak Homonnai Dávid az ifik hármasugrásában. Kovács Mátyás hatodik helyen ért célba a 60 méteres futás döntőjében, 300 méteren az ötödik időt érte el.