Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Ranglistavezető eredménnyel kezdte a szezont Szabó Dániel

2020.08.03. 20:36

Az Országos Bajnokság előtti utolsó versenyalkalom volt a Budapest Open. Szabó Dániel fölényes győzelemmel, 10.43-as, élete második legjobbjával nyitott 100 méteren. A hőség ellenére több ARAK-os egyéni csúcs és jó eredmény is született.

Nem csak sűrűsödnek az események az atlétika pályákon, hanem egyre jobb eredményekkel is előrukkolnak az ARAK atlétái. Az évek óta a "leggyorsabb magyar" címmel büszkélkedő Szabó Dániel már az előfutamból a 10.59-es legjobb idővel került döntőbe. Ott állva hagyta riválisait és ő tovább gyorsult. 10.43-mal nyerte a finálét, két tizeddel megelőzve a második helyezettet. Ez élete legjobb szezonkezdése Varga Tamás tanítványának.
Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban szintén ezen a versenyen debütált. Nem is akárhogy! Molnár Ferenc Junior EB-t is megjárt üdvöskéje egyéni csúcsot futott. Az elért 53.27-es eredménye egyre jobban közelít a legjobb magyar futókéhoz. Csak a két rutinos gátas a Koroknai testvérek futottak eddig jobbat nála. Pásztor Bence fogós körből próbált nagyot dobni kalapáccsal. Bár a 70.55-ös eredmény nem rossz, de ezúttal három magyarnak is sikerült jobbat elérnie. A dobogóra felugrotta magát a női távolugrás színvonalas mezőnyében Endrész Klaudia. 603-as eredményénél idén is már repült messzebbre. Gimesi Kata is döntőzött ebben a számban. 5.28-al a hetedik helyen zárt a még csak ifjúsági versenyző. Ezen a helyen zárt Brandl Lilla is a női kalapácsvetők olimpikonokat felvonultató számában.
A felnőttek versengésében ifjúsági és serdülő számok is megrendezésre kerültek. A fiú 110 gátasok mezőnyében két ARAK-os is döntőbe került. Mindketten legjobbjukat a fináléban érték el. Blaumann Marcell 14.74-el hatodik, Lakatos András 15.23-al hetedik helyen végzett. Az előfutamban Bolla Gergő 15.92-el szintén egyénit futott. A serdülők 300 méterén Mészáros Balázs kiemelkedően teljesített. 36.13-as ideje kiváló, másfél másodperces egyéni csúcs, ami ráadásul a második helyre lett jó. Kalapácsvetésben a lányoknál Potyondi Eszter ért el egyéni csúcsot, míg a fiúknál Fekete Bertalan és Bolla Dániel is hasonló sikert ért el.
A hétvégén a 125. Magyar Bajnokság kerül megrendezésre.