Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Öt bajnoki címet nyertünk

2019.07.29. 12:15

A 17 éves Takács Boglárka mindkét sprintszámot először nyerte meg a felnőttek között. Megvédte bajnoki címét Mátó Sára, Siskó Zsófia és Szabó Dániel is!

A 124. Atlétikai Magyar Bajnokságot 2014. után ismét Budapesten rendezték. A Lantos Mihály sporttelepen az ARAK versenyzői közül többen is címvédésre, éremszerzésre pályáztak. Szombaton meglepetéssel kezdődött a klasszikus szám női döntője. A junior EB nyolcadik Takács Boglára egyéni csúccsal utasította maga mögé a teljes felnőtt mezőnyt! A 11.56 másodperces ideje egyetlen századra marad el a korosztályos magyar rekordtól. Varga Tamás tanítványa először lett a felnőttek között bajnok! A férfiaknál címvédőként térdelt rajtgépbe Szabó Dániel.

A nagyon szoros befutót követően egyetlen századmásodperc döntött a fehérvári spinter javára. Így mindkét vágtaarany Székesfehérvárra került!

A nők 4x100 méteres váltófutásában a Takács Boglárka-Mátó Sára-Zsiga Mónika-Endrész KLaudia alkotta kvartett ezüstérmet nyert. Brandl Lilla kalapácsvetésben ötödik, Szépe Flóra hármasugrásban nyolcadik lett.
A vasárnapi versenynap főszereplői nem az atlétika, hanem az időjárás lett. A verseny kezdetekor több, mint egy órás vihar, jégeső sújtotta a pályát, ami ennek következtében részben alkalmatlan lett bajnokságra. A futószámok és a rúdugrás végül 2 órás csúszással elstartoltak. 400 gáton a junior EB friss ezüstérmesét, Mátó Sárát megközelíteni sem tudták, 59.02-es idővel védte meg bajnoki címét. Siskó Zsófiát zavarta meg legkevésbé az intermezzo a rúdugrók mezőnyében. 400 centiméteres teljesítményével ismét az ő nyakába került a bajnoki aranyérem. Takács Boglárka - egyéjszakás dopping vizsgálatot követően - rajtolt 200 méteren. Bár a 100 győztese éremre számíthatott, de egyéni csúccsal duplázásra rövidke álmában sem. Pedig megtörtént! A félkörös távon 23.73-as rekorddal, elsőként vágtatott át a célvonalon. Szabó Dániel hasonlóval próbálkozott, és majdnem sikerült is utolérnie az élen haladókat. Végül 21.28-al, hét századmásodperccel maradt alul az aranyért folyó csatában.
A vasárnapi rendkívüli időjárásban nem került megrendezésre a női távol, ahol Endrész Klaudia és Simon Viktória, valamint a férfi kalapácsvetés, ahol Pásztor Bence és Leposa Dávid lett volna érdekelt, így ők hiába utaztak a fővárosba...
Ezek a versenyszámok - ha az időjárás is úgy akarja - kedden Budapesten, valamint szerdán Szombathelyen kerülnek megrendezésre.
Az eddig "csonka" bajnokságon megszerzett 5 ARAK-os aranyéremmel és 2 ezüstéremmel már a felnőtt mezőnyben is a legeredményesebb egyesület lett a székesfehérvári ARAK UP. Akadémia.