Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Öt ARAK-os atléta is a második helyezett serdülő válogatottban

2019.09.30. 15:11

Hagyományosan szeptember utolsó hétvégéjén kerül sor az öt ország közötti U16-os nemzetközi versenyre. A második helyen végzett válogatott viadalon, öt atléta is kiválóan képviselte az ARAK-ot és a címeres mezt!

Csehország, Szlovákia, Horvátország, Magyarország és a vendéglátó Szlovénia legjobb serdülő atlétái versengtek a szlovéniai Ptujban. Az ARAK részéről 5 atléta, Mészáros Luca, Tatai Zalán, Blaumann Marcell, Mészáros Balázs és Nagy Dávid szerepelhetett a nemzeti együttesben. Tatai Zalán 100 méteres síkfutásban indult, és utasította maga mögé a teljes mezőnyt. 11,23-as idejével megismételte tavalyi győzelmét! Blaumann Marcell 300 gáton ötödikként ért célba, és szerzett igen értékes 6 pontot. Nagy Dávid a rövidebb gátszámban startolhatott és lett hetedik. A lányok 4x100 méteres váltójában kezdőemberként futott Mészáros Luca, és adta élen a botot. A célvonalba hajszállal a csehek és a horvátok mögött ért célba a magyar kvartett és lett harmadik. A 4x300-as váltó minkét fiú tagját a fehérvári akadémia adta. Tatai Zalán és Mészáros Balázs is kitett magáért, a staféta negyedikként zárt.
Magyarország lány csapata az élen zárta, a fiúk a másodikok lettek a nemzetek közötti pontversenyben. Összesítésben 2 ponttal nyert Csehország együttese Magyarország előtt. Harmadik helyen Horvátország végzett. A fiatalokat elkísérték edzőik, Babos Rita és Borsányi Zoltán is.