Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Országos csúcsot, öt aranyat és még hat érmet termelt az ARAK a hétvégén fedett pályán

2018.02.26. 14:30

Az ifjúságiak és juniorok fedett pályás bajnokságon Budapesten szerepeltek kiválóan. A két nap záró száma, az ifjúsági lányok 4x200 méteres váltófutó versenye kívánkozik az élre.

Az Endrész Klaudia, Menyhárt Zsófia, Simon Viktória és Takács Boglárka alkotta kvartett nem csak nagyon szoros versenyben - a másodikkal századra azonos eredménnyel - nyert, hanem új ifjúsági rekordot is felállított! A váltó mellett még kétszer a dobogó legmagasabb fokára állhatott Takács Boglárka. Varga Tamás tanítványa, amiben elindul nyert, ráadásul egyéni csúccsal!

Először 60 méteren vert több, mint két tizedet a mezőnyre! A 7.55-ös ideje egyéni csúcs, és három századra megközelítette az országos csúcsot. A 200 méteren is élete legjobbját nyújtó sprinter az egykörös távon is az első lépéstől vezetett, és 24,78-as kiváló idővel ünnepelhette második aranyát.

A váltó kezdő tagja, Endrész Klaudia is bajnokként futott a válóba. A távolugrót sikertelen első kísérletei sem bizonytalanították el. 5.89 méteres ugrással biztosította be aranyát, és nyugodtan mehetett váltót futni. A budapesti hétvége ötödik aranyát Pisch Milán nagyszerű teljesítménye hozta 60 méteres síkfutásban. A előfutamból a második legjobb idővel a döntőbe került sprinter feledtette a múlt hétvégi fiaskót. Kiváló futással, és egy tizedes egyéni csúccsal, 6,89-el, egyetlen századdal megelőzte az esélyes szolnoki sprintert és lett aranyérmes. Az öt aranyérem mellett három-három ezüst és bronzérmes is született. Csetényi Eszter az ezüstöt halmozta. A 60 méter gátfutás döntőjében egyéni csúccsal ért be a második helyre, valamint a 4x200 méteres junior váltó kezdőjeként is ezüstöt nyert. A váltótársak a 800 méteren harmadik és negyedik helyezett Punk Adrienn és Darabos Aliz mellett a magasugrásban az elsővel azonos eredménnyel szintén duplán ezüstérmes Szépe Flóra. Ugróinknak a hármasugrásugrás sikerült a legjobban. Szépe Gergő a juniorok mezőnyében, Homonnai Dávid az ifjúságiaknál repült fel a dobogóra egyéni csúccsal.
Negyedik helyen végzett, két távolugrónk is. Simon Viktória az ifjúságiaknál a harmadikkal azonos eredménnyel, rosszabb második kísérlettel lett negyedik. a Junior fúknál Szépe Gergő távolban, hármasugrásban Tóth Gergely, 800 méteren egyéni csúccsal Varga Benedek, valamint a Pisch, Novák, Kocsis, Szépe alkotta junior fiú 4x200 méteres staféta is negyedikként zárt. Ötödik lett két ifjúsági magasugrónk, Tímár Gergő és Simon Zsófia is. Ezen a helyen végzett Szépe Flóra a 60 méteres gátfutásban. Hatodik helyett lett Kocsis Zsombor 800 méteren, Janzsó Anna magasugrásban, Simon Viktória rúdugrásban, valamint mindkét rúdugrónk, Golnhoffer Adrienn és Ozváry Balázs is. Hetedik Visi Zoltán 400 méteren és Vincellér Martin hármasugrásban lett, nyolcadik pedig Muszka-Kalló Péter hármasugrásban, Punk Adrienn 1500 méteren, Menyhárt Zsófia 200 méteren és Csabai Bori 800 méteren.