Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Nyolcszor is a dobogó tetején az ARAK csapatai

2018.05.07. 12:27

Hazai pályán, a Regionális Atlétikai Központban taroltak az akadémiánk növendékei. A 24 induló csapatunk közül 15 dobogóra állt! Bajnoki címet 8 alkalommal, 4-szer ezüstöt, 3-szor bronzérmet  ünnepelhetett a publikum.

Az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon a serdülők és az ifjúságiak 4 és 5 fős ugró, dobó és gátfutó csapatai versengtek a bajnoki érmekért. A nevezett 287 egységből 24 székesfehérvári csapat indult, amiből 15 dobogóra állt! Bajnoki címet 8 alkalommal, 4-szer ezüstöt, 3-szor bronzérmet  ünnepelhetett a publikum.
Legtermékenyebbek a serdülő csapataink lettek. A fiúk is és a lányok is három-háromszor, míg az ifjúsági lányok kétszer kerültek a csúcsra. Mindhárom bajnokcsapat, a 80 gát, a 300 gát és az ötösugrásban is aranyat nyert Mohai Regina, Gimesi Kata és Mergl Zoja. Kettő aranyat szerzett Szabó Gréta, Gombolai Nóra, míg Grubits Liliána és Dobák Panna is bajnoki címnek örvendhetett. A fiúknál, győztes rúdugró, ötösugró és 100 gát csapat is különböző összeállításban nyert! Rúdugrásban Kiss Alexander, Lakatos András, Csetényi Zsolt, Károlyi Soma és Bolla Gergő, gáton Nagy Dávid, Károlyi Soma, Tatai Zalán, Csornai János, ötösugrásban Tatai Zalán, Bolla Gergő, Kiss Alex, Klauzer László és Nagy Dávid aranyozódott be a két nap alatt.
Az ifjúsági lányok ötös és távolugró csapatának gerincét Endrész Klaudia, Simon Viktória és Simon Zsófia alkotta. Ötösben Kovács Dorina, távolban Csenki Tamara örülhetett még az aranyéremnek. Endrész Klaudia mindkét versenyszámban az abszolút legnagyobbat ugrotta. A távolugrásban teljesített 612 cm igen biztató az ifjúsági EB jegyében.
A bajnokcsapatok felkészítői Házi Éva, Babos Rita, Borsányi Zoltán, Skoumal Péter, Tölgyesi Előd és Molnár Ferenc.
Ezüstérmet 4 ARAK-os csapat szerzett, a serdülő és az ifjúságiak is kettőt-kettőt. A serdülő lányok kalapácsvetésben Zimmermann Lili, Zsigovics Panna, Kiss Gabriella, Boros Laura és Nagy Nikolett, a serdülő fiúk 300 gáton Tatai Zalán, Bolla Gergő, Nagy Dávid és Klauzer László lett második. Az ifjúsági fiúk rúdugrásban a Solymossi László, Tímár Gergely és Ozváry Balázs, a lányok magasugrásban Simon Zsófia, Janzsó Anna, Simon Viktória és Csenki Tamara összetételbe nyerték az ARAK negyedik ezüstjét.
Dobogóra állhatott még három ifjúsági dobó csapat is, a lányoknál Brandl Lilla, Kovács Helga és Rikli Panna, a fiúknál Leposa Dávid, Thardy-Veress Vajk és Solymossy András kalapácsban és diszkoszban is bronzérmet nyert. Az ifjúsági EB-re készülő Brandl Lillánál ismét nem dobott nagyobbat senki kalapácsvetésben!
Negyedik helyen zárt a ifjúsági lányok 400 méteres gátfutó, a rúdugró, valamint a fiúk távolugró csapata. Ötödik a serdülő lány távolugró és diszkoszvető csapat lett.
A nyolc arany, négy ezüst és három bronz az előzetes várakozást felülmúló eredmény, melynél többet egy egyesület sem nyert a hétvégén!