Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Nyolc éremmel gazdagabban a fedett pályás bajnokságon

2018.02.06. 11:05

A téli szezon legnépesebb bajnoksága a 14-15 éveseké. Az ARAK Up. Akadémia is a legnagyobb létszámmal ebben a korcsoportban indította atlétáit a Budapesten. A nemenként 12 versenyszámban a sok betegség ellenére 50 fehérvári rajthoz állás került regisztrálása.

Három versenyszámban indult, és mindegyikben érmet nyert Mohai Regina. 60 m gáton a másodikkal azonos eredménnyel, 9,28-al lett bronzérmes Borsányi Zoltán tanítványa. 300 méteren egyéni csúcsot javítva, 42,09-el szintén harmadik helyen zárt. Aranyérmet nyert a 4x200 méteres váltó befutójaként, Gimesi Katával, Szabó Grétával, Gombolai Nórával egyetemben. Kiss Alexander és Lakatos András rúdugrásban alkotott maradandót. Skoumal Péter mindkét tanítványa egyéni csúccsal zárt. Kiss 380 cm-el második, Lakatos 340-el harmadik helyen zárt. Tatai Zalán esélyesként került a 60 m síkfutás döntőjébe. Bár Babos Rita versenyzője túlizgulta a finálét, ennek ellenére a második helyen ért célba. Klauzer László ötösugrásban ugrott fel a dobogóra. Egyéni csúcsát megdöntve, ugrásról-ugrásra javított Molnár Ferenc atlétája, és végül szoros versenyben lett bronzérmes. A fiúk 4x200 méteres stafétája szolgáltatta az ARAK nyolcadik érmét, az ötödik bronzot. Károlyi, Csornai, Klauzer, Tatai összetételben akár jobb helyen is végezhetett volna, de a második váltásnál a versenybíróval történt ütközést követően nem maradt esély a javításra. Végül a bronzéremnek is örülni kellett.
300 méteren egyetlen századdal csúszott le a dobogóról Károlyi Soma, negyedik helyen zárt. A lányok ötösugrásában a 60 m síkfutás "B" döntőjének győztese, Gimesi Kata végzett az ötödik helyen. Hetedik lett Szabó Gréta távolugrásban, Gombolai Nóra 60 gáton, Bolla Gergő távolugrásban és Csetényi Zsolt rúdugrásban. Döntőbe jutott és nyolcadikként végzett Csornai János 60 méteren és lányok 4x200 méteres "B" váltója is.

Gratulálunk!