A város leggyorsabbjai és legruganyosabbjai az ARAKAKTIV gáláján
 

A város leggyorsabbjai és legruganyosabbjai az ARAKAKTIV gáláján

2022.11.11. 20:58

15 iskola 175 diákja jutott az atlétikai versenysorozat városi döntőjébe

Októberben a város szinte minden iskolájában jártak az ARAK szakemberei, hogy a megújult AKTIV-ban a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik osztályok tagjai számára rendhagyó testnevelésóra keretein belül felmérjék Székesfehérvár 8-12 éves tanulóit. Mintegy 3000 diák, 12690 mérését követően, két versenyszámban is kialakultak az évfolyamok városi TOP listái. E ranglista legjobb 12 eredményét elért fiataljai a Regionális Atlétikai Központ fedett pályáján, gála keretében döntötték el, ki a leggyorsabb és ki a legruganyosabb Székesfehérváron. Az esemény sztárvendégei voltak Zsivoczky Attila Világ, és Európa bajnoki érmes, országos csúcstartó tízpróbázó, a Kölyökből Atléta Program nagykövete, Zsivoczky-Farkas Györgyi olimpiai nyolcadik, VB és EB helyezett hétpróbázó, Takács Boglárka újdonsült 100 méteres országos csúcstartó, és Szabó Dániel többszörös magyar bajnok sprinter.


Török Szabolcs a Székesfehérvári Tankerületi Igazgatójának megnyitóját követően, fergeteges hangulatban pörögtek az események. Amíg az idősebbek a sprintfutás és a felugrás tesztjeit végezték, a fiatalabbak az atlétikai versenyszámokkal, eszközeivel és a sportág sztárjaival ismerkedhettek személyesen. A cserét követően kezdődhetett a díjátadások hosszú sora. A 10+10 méteres futás és az ugrószőnyeg egyéni legjobbjai nemenként és évfolyamonként érmet nyertek.

Az iskolai fordulók alapján a város leggyorsabb és legruganyosabb közösségei, az osztályok, és az iskolák külön kupát nyertek, melyet városunk alpolgármestere, Mészáros Attila adott át.

Eredmények>>>

fotók:Ambrus László