Négy bajnoki arany, öt ezüst és két bronzérem az országos atlétikai ÜCSB-n
 

Négy bajnoki arany, öt ezüst és két bronzérem az országos atlétikai ÜCSB-n

2023.10.09. 17:06

A pályaszezont záró országos bajnokságon 12 csapatunkból 11 dobogón végzett!

Az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokság országos döntőjén az ARAK tizenkét csapatot indított. Az U16-os korosztályban négy, az idősebbeknél nyolc egységgel szálltak harcba a fehérváriak a bajnoki érmekért. Három bajnoki címet is ünnepelhettek az U18-as fiú ugróink. Trenka Ádám és Kerék Patrik vezérletével először a távolugrásban Tatai Bulcsú Bendegúzzal és Ódor Balázzsal, majd ötösugrásban Ódor Balázzsal és Kovács Endrével, végül pedig magasugrásban Ágoston Illéssel és Ferencz Barnabással alkotva csapatot állhattak a dobogó tetejére.

Az ARAK negyedik bajoki címét az U16-os fiúk 300 méter gátfutásban nyerték a Tölgyesi Zénó, Skoumal Zalán, Fliszár Levente és Kertész Kálmán felállásban. Ugyanők 100 gáton Németh Rolanddal ezüstöt, távolugrásban bronzot nyertek.

Az U18-20 korosztály ugró hölgyei három második helyet szereztek. Távol és gátfutásban Langmár Kata, Antal Hanga, Bodnár Lili és Balogh Lilla, hármasugrásban pedig Horváth Katalinnal kiegészülve csúsztak le az szoros versenyben az első helyről. Az 13-15 éves lányok magasugrásban remekeltek. A Gombás Petra, Langmár Zsófi, Pallos Gréta, Zsigmond Emma és Kárász Anna alkotta ötös nyakába került az ezüstérem. Az U18-as fiú csapatunk a rövid gáton bronzérmes a Tatai Bulcsú Bendegúz, Varga Botond, Balázsik Dávid és Kovács Endre, a hosszú gáton negyedik a Tatai Bulcsú Bendegúz, Balázsik Dávid, Varga Botond és Ódor Balázs összetételben.

Gratulálunk versenyzőinknek és a felkészítő edzőiknek: Babos Rita, Bellér-Leiner Viktória, Borsányi Zoltán, Olasz Tamás, Varga Tamás és Tölgyesi Előd

Az országos pályabajnokságok végeztével már a 2024-es felkészülés, az alapozás veszi kezdetét, amihez a szezonzáró bajnokság kellő lendületet, motivációt ad!