Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Mohai Regina és Tatai Zalán vezetésével remekeltek az ARAK atlétái az újonc és serdülő OB-n!

2018.07.16. 20:15

A legnépesebb atlétikai országos bajnokság, az Újonc és Serdülő OB újabb ARAK sikereket hozott. A miskolci hétvégén, a 42 fehérvári 13-15 éves versenyző, összesen 98 alkalommal állt rajthoz. A legtöbb indulás mellett, a legjobb szereplés is az ARAK Up. Akadémia nevéhez fűződik: 5 arany, 4 ezüst és 5 bronzérmet szereztek atlétáink!

Két aranyéremmel és egy ezüsttel a legsikeresebben Mohai Regina szerepelt. Borsányi Zoltán üdvöskéje "bemelegítésnek" 12.52-vel második lett 100 méteren. A két 300-on viszont, mind síkon, mind gáton, nem talált legyőzőre. A kockázatmentesebb futásban szorosabb versenyben 40.46-al, fél másodperccel előbb ért a mezőny előtt célba. A gátas számban 44.24-el, több, mint egy másodperccel múlta felül az ezüstérmest. Nem meglepetés, hogy a bronzérem is Fehérvárra, pontosabban Gombolai Nóra nyakába került. 

Két bajnoki címet ünnepelt Tatai Zalán mindkét sprintszámban. A legjobb idővel került a 100 m síkfutás döntőjébe, ahol tovább javította egyéni csúcsát. 11.07 másodperces idővel nyerte első aranyát Babos Rita tanítványa. Klubtársa Csornai János egyéni csúccsal hatodik helyen végzett. Tatainál a hosszabb sprint számban sem akadt gyorsabb. 300 méteren is kiváló idővel, 36.37-es egyéni csúccsal állhatott a dobogó tetejére. Csornai itt is másolta százas teljesítményét, egyéni csúccsal hatodik. A 13 évesek sprint versenyeiben Ritter Lola és Mészáros Balázs jeleskedett. Mészáros 300 méteren egyéni csúccsal, 38.47-el bronzérmet szerezett. A rövidebb sprint számban is egyéni legjobbját futva jutott a döntőbe, ahol nyolcadik helyezett lett. Ritter a döntőre tartalékolta leggyorsabb futását, ami az ötödik helyezést jelentette számára. A lányok 3/4-es körös futásában, Grabecz Hanna egyetlen századdal előzte meg Rittert. A két ARAK-os lány a hatodik és hetedik helyen zárt.
A futók mellett a dobók sem tétlenkedtek. Lévai Dóra tanítványai kalapácsvetésben jeleskedtek.

Zimmermann Lili 55.87 méteres dobással oktatta a mezőnyt, melyben kiélezett versenyben Zsigovics Panna a negyedik helyen végzett. Ők négyen több, mint 10 méterrel dobták le a mezőnyt, közöttük pedig csak egy-egy méteres különbség lett. Ebben a számban hetedik Kiss Szabina, nyolcadik Nagy Nikolett lett. A fiúk ezen versenyében Crisztóf Róbert hatodikként zárt. A 13 éves fiúknál szintén hatodik lett Sárosi Erik. A kalapácsvető lányok közül diszkoszvetéseben Zimmermann hatodik, súlylökésben hetedik, Zsigovics pedig diszkoszvetésben a hetedik helyen végzett.
Az ugrók is termelték az érmeket. Rúdugrásban Skoumal Péter mindkét atlétája, Lakatos András és Kiss Alex is dobogóra állhatott. Előbbi az elsővel azonos eredménnyel, 410-el lett ezüstös, míg a bronzéremhez Kissnek 400 méter kellett. A 13 éves lányok mezőnyében Tugyi Andrea negyedik, Bodnár Lili a hatodik helyen mutatkozott be. Az újoncok magasugrásában Fábián Gergő remekelt. Új, 1.49 méteres egyéni rekorddal ezüstérmet nyert. A távolugró lányok izgalmas versenyében Gimesi Katának az 5.44-es teljesítményéért bronzérem lett a jutalma. Ötösugrásban pechjére 2 centiméter hiányzott a dobogótól, 15.96-al a negyedik lett. A fiúk ötösugró nyolcas döntőjébe 5 fehérvári is bejutott. Legjobban Csetényi Zsolt szerepelt, 17.50-el negyedik lett. Ötödik Klauzer, hatodik Tatai, hetedik Lakatos, nyolcadik Bolla Gergő lett. A 13 évesek rúdugró mezőnyében Fülöp András 2.30 méteres legjobbját ugorva lett hatodik. A lányok magasugrásában Bodnár Lili végzett ugyan ezen a helyen.
A rövidebb gátfutók is gyorsan szedték lábaikat. A serdülőknél Gimesi Kata 80 gáton 12.07-el ezüstérmet szerzett, Gombolai Nóra 12.29-el negyedikként zárt. A fiúknál Lakatos András 14.44-es egyéni csúccsal hatodik, Károlyi Soma 14.48-al a hetedik helyen zárt. Károlyi a 300 gáton előrébb lépett, 42.30-as egyéni csúccsal ötödik lett. Az újonc lányok versenyében Antal Hanga 13.61es egyéni csúccsal végzett az előkelő ötödik helyen.
Grabecz Hanna a 13 évesek 1000 méteres akadályfutásában nagyot küzdve, szoros versenybe futott fel a dobogó harmadik fokára. A serdülők 1500 méter akadályán ötödik helyen zárt, 4:55,54-es egyéni csúccsal Bese Marcell. A lányok hasonló versenyében Nagy Nóra negyedikként, a 3000 méteres síkfutásban pedig egyéni csúccsal hatodikként zárt. Jassó Zalán az újoncok mezőnyében két ötödik helyet is szerzett. Először 1000 akadályon, azután 2000 méteren javított egyéni csúcsot, és szerzett értékes helyezést.