Mohai Regina és a 4x100-as váltó is a dobogón
 

Mohai Regina és a 4x100-as váltó is a dobogón

2022.06.27. 08:18

A 127. Atlétikai Magyar Bajnokságon 400 méter gátfutásban Regi ezüstöt, a férfiak 4x100 méteres stafétája bronzérmet szerzett!

A fehérvári fiatalok nagy elánnal vetették bele magukat a felnőttek elleni versenyzésbe. A csapat nem volt teljes, hiszen többen is a hétközi U18-as válogatott viadalon állnak rajthoz. Az ARAK sprinterei már az első versenynapon döntőztek. 100 méteren Szabó Dániel futamgyőzelemmel hangolt a döntőre, ahova nem kis meglepetésre Csornai János is beverekedte magát. Az ellenszeles fináléban a papírforma igazolódott, Dani 10.81-el ötödik, Jani 11.13-al a nyolcadik helyen zárt. Amíg a vágtázók egy nap alatt eljutottak az éremosztásig, más számokban selejteztek. Megnyerte a selejtezőfutamát 400 gáton Mohai Regina, második idővel kvalifikálta magát a döntőbe. A férfiak távolugró selejtezőjében, az idén már 7 méter fölé is ugró Bolla Gergő egyetlen centivel maradt ki a legjobb nyolcból, kilencedik lett. Az egykörös táv síkfutásában Enesei Rita is a döntő reményében térdelt rajgépbe. 58.62-vel, éppen lecsúszott a kvalifikációról. A férfiak 4x100 méteres váltója érem nélkül nem akart hazatérni Budapestről! A Csornai János, Mészáros Balázs, Szabó Dániel, Blaumann Marcell kvartett végül igen kiélezett küzdelemben, 41.26-al harmadikként ért célba! Sikerült a meglepetés, boldog bronzérmesekként zárták az első napot.
Regina a 400 előfutam és döntő között, a rövidebb gátszámban is vállalta a megmérettetést. A bajnokság ilyen rendszerű lebonyolítása óta, ilyenre még nem volt példa! Az előfutamban kiváló eredménnyel, 13.57-es egyéni csúccsal nyitott. A döntőben ezt már nem sikerült felülmúlnia, 13.65-el a hatodik helyen zárt. A szám győztese, Kozák Luca országos csúccsal, 12.70-el nyerte a bajnokságot! A félkörös sprintszámban három ARAK-os is vágtázott. A legfiatalabbnak, Mészáros Balázsnak sikerült a legjobban. Idővel, 21.82-vel sikerült a döntőbe is bekerülnie, ahol a nyolcas pályán két századmásodpercre is megközelítette egyéni csúcsát. 21.62-s időeredménnyel ráadásul az ötödik helyen ért célba! Csornai János 22.13-mal, egyéni csúcsot vágtázott, és ezzel a legjobb, döntőbe nem kerülő cím birtokosa lett. Tatai Zalán is élete legjobbját futotta, 22.99-et ért el. Kilencedik pozícióban zárt Enesei Rita 800 méteren is. Végig döntőt érő helyen futott, a hajrában végül öt századmásodpercen múlt a döntőt érő nyolcadik helyezés. Mohai Regina a 400 gát fináléjával zárta a három napos viadalt. Idén először futott 60 másodpercen belül, 59.16-al ezüstérmet szerzett. Csak öt századra maradt el a tavaly az U20-as EB-n elért egyéni csúcsától. Remélhetőleg idén az U20-as VB-n, Kolumbiában is bizonyíthat, mivel a 61.00-s nevezési szintet többször is megfutotta. Ráadásul 100 gáton szintén nevezhető!
Az utánpótlás korúak nemzetközi eseményei következnek a sűrű versenyprogramban. Szerdán hazai pályán lép rekortánra az U18-as, négy nemzet válogatott viadalán Langmár Kata, Mészáros Balázs, Trenka Ádám és Kerék Patrik is. Ennek a korosztálynak jövő héten Izraelben, Jeruzsálemben kezdődik az Európa Bajnokság. Két ARAK-os is teljesítette a nevezési szintet. Július 4-7. között Mészáros Balázsért és Kerék Patrikért szoríthatunk!