Mohai Regina duplázott az U20 atlétikai Országos Bajnokságon
 

Mohai Regina duplázott az U20 atlétikai Országos Bajnokságon

2022.07.11. 09:56

Csornai János is magyar bajnok, és ezüstérmet is nyert. Második lett Szabó Gréta, Blaumann Marcell és Bolla Gergő is, bronzérmes Gombolai Nóra.

A 18-19 évesek bajnokságán remekelt Mohai Regina Miskolcon. Amiben elindult, nyert! Legjobb idővel került az első napon döntőbe 100 gáton. A fináléban tovább javított idején, 13.87-el nyert Varga Tamás válogatott atlétája. Másnap a hosszabbik gátfutó számban sem talált kihívóra, sőt! 58,72-es új egyéni csúccsal több, mint 3 másodperccel előzte meg a második helyezettet az egykörös gátszámban. Ugyanitt harmadik helyezett edzőtársa, Gombolai Nóra lett.

Aranyérmet nyert Csornai János is, 200 méteres távon lett a korosztály legjobbja. Új egyéni csúcsa immár 21.86. A hatodik pozícióban Blaumann Marcell, a nyolcadikban Tatai Zalán végzett. Csornai a klasszikus vágtaszámban, 100 méteren is érmet szerzett! Második helyen ért célba, mögötte Bolla Gergő hatodikként zárt, szintén egyéni csúccsal! Blaumann a 110 méteres gátfutásban élete legjobbját érte el, 14.40-el ezüstérmet nyert. Az ARAK további ezüstérmeit a távolugrók szállították. A nőknél Szabó Gréta 5.55 méteres eredménnyel, míg a férfiaknál Bolla Gergő 6.83-as teljesítménnyel állhatott fel a dobogó második fokára. A nők 100 méteres döntőjében Gimesi Kata az ötödik, Szabó Gréta a hetedik helyen végzett.

A bajnokság egyben a július közepei, öt nemzet válogatott viadalra a kvalifikáció is volt egyben. A maribori versenyre öt ARAK-os is beválogatásra került. Mohai Regina (400 gát), Szabó Gréta (távol), Csornai János (100 m) Blaumann Marcell (110 gát), Bolla Gergő (távol) képviselheti Magyarországot a nemzetközi eseményen.