Mohai Regina bronzérmes
 

Mohai Regina bronzérmes

2022.03.02. 09:06

Az ARAK fiataljai közül, néhányan a felnőttek között is bizonyíthattak. Mohai Regina 200 méteren harmadik, 60 gáton negyedik.

Az utánpótlásban jeleskedő fehérvári alakulatból, a felnőtt Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon többen is elérték a kvalifikációs szintet. Mohai Regina egy napon kellett rajthoz álljon mindkét számában. Először 60 méteres gátfutásban került döntőbe, ahol 8,47-es egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett. Az aranyérmet az olimpikon Kozák Luca nyerte új országos csúccsal. Ebben a versenyszámban térdelt rajtgépbe Gombolai Nóra is, a tizenegyedik helyen zárt.

(fotó: Lengyák György)

Mohai ezután már az egykörös sprinttáv mezőnyében jeleskedett. 24.61-es idei legjobbjával a dobogó állhatott Varga Tamás tanítványa. Szabó Dániel 60 méteren újra indulhatott. 6,86-os idei legjobb eredménnyel került a döntőbe, ahol ezt megismételve negyedik helyen ért célba. Számára a legfontosabb, hogy hosszú kényszerpihenő után ismét versenyezni tudott! A nők vágtaszámában két fiatal, Mészáros Luca és Gimesi Kata indult. Mindketten a B döntőbe jutottak. Mészáros ezt megnyerte, Gimesi negyedik lett. Ő távolugrásban tizenegyedik helyen zárt. A férfiak 200 méteres számában Blaumann Marcell és Mészáros Balázs startolt. Blaumann egyéni csúccsal, 22,47-el kilencedik, Mészáros 22,89-el tizenkettedikként ért célba.