Mindenki győztes
 

Mindenki győztes

2023.04.28. 13:18

Az igazi nyertes az atlétika az ARAK 18. AKTIV városi döntőjén!


Egyesületünk programja, az Atlétikai Kiválasztó és Tehetségkutató Iskolai Versenysorozata (AKTIV), már 2010 óta töretlen népszerűségnek örvend Székesfehérváron. A 18. alkalommal lebonyolított városi döntő igazi gálája a sportok királynőjének a kisiskolások körében. Az évről-évre továbbfejlesztett esemény több cél magvalósulása szempontjából is jelesre vizsgázott. Ősszel a város 15 tanintézményének iskolai fordulóiban 111. III-VI. évfolyamos osztály 2538 tanulója került felmérésre, lehetőséget teremtve az atlétikai alapképességek félmérésére alapuló kiválasztásnak. Tavasszal az I-IV. évfolyam számára négy (sprint, gát, ugró-kerülő és "krupli ültető) váltószám került megrendezésre az osztályok nyolc fős csapatai részére. A toborzó eseménysorozat csúcsa az a városi döntő, ahol a résztvevő iskolák több, mint 400 tanulója került reflektorfénybe. A kisdiákok csütörtök reggel vették birtokba az Alba Regia Sportcsarnokot, ahol eufórikus hangulatban sportolták végig a délelőttöt, de az eredmények hajszolása helyett sokkal inkább a sport és a mozgás szeretete volt előtérben.
„Ezen a délelőttön mindenki győztes.” – dicsérte meg az eredményhirdetésre összesereglő diákokat Mészáros Attila alpolgármester. Hangsúlyozta: fontos, hogy a testnevelésórákon túl legyenek olyan külső programok is, melyekkel a diákok fejleszteni tudják magukat, vagy éppen új sportágakat ismernek meg. Külön köszöntötte a pedagógusokat, akik az egész AKTIV programban kísérték a diákokat, valamint az ARAK-ot, akik idén is színvonalas versenyt szerveztek a gyerekeknek.
A versenyző diákok és felkészítő tanáraik valamennyien aranyéremmel a nyakukban térhettek haza az Alba Regia Sportcsarnokból. A díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, valamint Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szabó Dániel, az ARAK sprintere adták át. Ráadásul ő a 4x100 méteres váltóval potenciális résztvevője lehet az augusztusi, hazai rendezésű Világbajnokságnak!