Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Mátó Sára és Csenki Tamara is az ifjúsági liga győztese

2017.08.29. 13:45

Az ifjúsági és junior liga döntőjébe, csak a legjobb atléták kaptak meghívást. 19 ARAK-os versenyző is érintett volt, tizenhárman az ifjúságiak, hatan a juniorok között. Mátó Sára a 100 méteres gátfutást egyéni csúccsal, Csenki Tamara a távolugrást szoros versenyben nyerte meg.

Az év jelentősebb eseményein, bajnokságain, az értékes helyezésekkel gyűjtött ligapontok szerint, a versenyszámok legjobb nyolc helyezettje kapott lehetőséget a hétvégén. A ligadöntő egy új versenyforma, ázsiója a díjaknak köszönhetően nagy, viszont elsősorban helyezés és nem az abszolút eredmény számít. Mindkettő jól sikerült azonban Mátó Sárának, hiszen 14.21-es új egyéni csúccsal, nagy előnnyel nyerte meg a 100 méteres gátfutás döntőjét. Csenki Tamara a távolugrásban vívott kiélezett csatát az aranyért. Végül azonos eredménnyel, jobb második kísérlettel került a nyakába a legértékesebb medál. Ezüstérmet két fiú is nyert. Csókás Nikolasz Nikolasz hármasugrásban, Tímár Gergő holtversenyben magasugrásban állt fel a dobogó második fokára. Rúdugrásban is azonos eredményt értek el többen, Tímár ebben a számban bronzot nyert. Rajta kívül a 800-asok közül Punk Adrienn és Bodó Barnabás is harmadik lett. Negyedik helyet szerezett Janzsó Anna magas, Kerék Kata hármasugrásban, Leposa Dávid kalapácsvetésben és Varga Benedek 800 méteren. Ötödikként zárt Szépe Flóra magasugrásban, valamint Darabos Alíz 800 méteren. Hatodik helyen ért célba Novák Boldizsár 400 méteren, Plesz Boldizsár 800 méteren. Ezen a helyen zárt Tóth Gegő hármasugrásban, Brandl Lilla és Lokodi Zsombor kalapácsvetésben. Nyolcadik lett Bakos László diszkoszvetésben.
Szeptember első hétvégéjén a serdülő és a Szuperliga döntője kerül megrendezésre. A szezon zárásaként pedig szeptember 9-10-én a MAgyar Csapatbajnokság döntője és a Serdülő CSB lesz Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban.