Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Mátó Sára az év junior atlétanője

2019.12.02. 20:48

A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gálán díjazta az év legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtott versenyzőit. Az ARAK két kiválósága is elismerésben részesült. Takács Boglárka országos csúcsai, és a junior EB nyolcadik helyével került értékelésre. Mátó Sára lett 2019. év junior atlétanője.

Az elmúlt időszakban az atlétika nem az eredményekkel került a híradások fókuszába. A héten mindenki szempontjából sikeresen lezárult időszakot követően, ismét a teljesítményeket ünnepelhettük. A MASZ évzáró gáláján emelkedett hangulatban sikerült az év teljesítményeit feleleveníteni. Az ARAK nemzetközi szinten is sikeres versenyzői nagyban hozzájárultak a magyar atlétika sikereihez. Mátó Sára országos rekorddal nyert ezüstérmet az U20-as Európa Bajnokságon, így a legeredményesebb magyar versenyzőként térhetett haza a kontinensviadalról. 2019-ben az év junior atlétanője Mátó Sára. Edzője Tölgyesi Előd.
Az EB nyolcadik Takács Boglárka is többször javított országos csúcsot. Varga Tamás sprintere a fedett pályás 60 méteren és 200 méteren is a rekorder. Idén csak az ARAK két díjazott atlétanője javított junior magyar csúcsot.
Kettejükön kívül a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon több fehérvári atléta is szeretne indulni.