Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Mátó Sára országos csúccsal a 400 gát döntőjében a Junior EB-n

2017.07.22. 21:46

A még csak ifjúsági korosztályú Mátó Sára nagyon imponáló futással, 58.50-es új ifjúsági országos csúccsal került fináléba! A pénteki előfutamban második helyen, 59.05-ös új egyéni csúccsal kvalifikálta magát a szombati középdöntőbe, ahol a 37 éve fennálló ifjúsági rekordot adta át a múltnak. Sára a döntőben a nyolcadik helyen zárt! Gratulálunk!

Az olaszországi, Grosseto látja vendégül, Európa legjobb 19 évesnél fiatalabb atlétáit. A Junior EB-re 46 ország több, mint 1150 atlétája nevezett. Magyarország 41 versenyzővel képviselteti magát. Közülük 2 ARAK-os, a még csak 16 éves Mátó Sára 400 méteres gátfutásban, és Pisch Milán a 4x100 méteres váltó tagjaként mérheti össze tudását a kontinens legjobbjaival.
A péntek délelőtti selejtezőben Sára az első előfutam hatos pályán futva, három tizedes egyéni csúcsot ért el, amivel az összesítésben a harmadik idővel került a legjobb 16-ba. A futamát nyerő svájci Giger az összesítésben második, a legjobb idővel a szlovén Zupin jutott tovább a harminc fős mezőnyből.
Sára a második középfutam 3-as pályáján rajtolva tört új egyéni csúcsra. Az egyéni csúcsát további 55 századdal javítva, 20 századot faragott az 1980 óta fennálló országos rekordon. A középfutamában végül a harmadik helyen ért célba, de összesítésben a negyedik időt érte el. A legjobb időt ismét a szlovén versenyzőnő futotta. Sára a verseny előtt a ranglistán a tizedik idővel rendelkezett, így az országos csúccsal a döntőbe jutás a két évvel idősebbek között hatalmas fegyvertény! A döntőbe kerüléssel ettől függetlenül még "nem lakott jól", a fináléban meg szeretné megismételni kiemelkedő teljesítményét!
Vasárnap Pisch Milán is pályára lép a 4x100 méteres váltó kezdő embereként. Az előfutamból a legjobb nyolc nemzet stafétája juthat a döntőbe.

Sára a fináléban a hetedik gáton sajnos esett, de felállt és dícséretesen célba ért. Nyolcadik lett. Milán kiválóan teljesítette a 100 métert és a váltást, a stféta 41,10-es időt ment. Ez az eredmény a 13. helyezésre lett elég. Gratulálunk!