Kerék Patrik országos bajnok hármas és magasugrásban
 

Kerék Patrik országos bajnok hármas és magasugrásban

2023.02.27. 14:22

Az U18 és U20 fedett pályás atlétikai országos bajnokságon aranyérmet szerzett még az U20-as női 4x200-as váltónk is. Két ezüstérmet és négy bronzéremet is nyertünk a hétvégén!

Atlétáink az utánpótlás korúak legfontosabb téli megmérettetésén sikeresen szerepeltek Budapesten. Kerék Patrik ranglista vezetőként indult hármas és magasugrásban is. A papírformát magabiztosan érvényesítette Tölgyesi Előd válogatott ugrója. Hármasugrásban a legkisebb ugrásával is nyert volna, végül hatodikra 14.15 méteres egyéni csúccsal diadalmaskodott.
Fölénye magasugrásban is megmutatkozott. Az általa választott kezdőmagasság teljesítését követően egyedül maradt versenyben és jutott el 197 centiméterig, amivel tizennyolc centivel verte a második helyezettet. Trenka Ádám három alkalommal is dobogóra állhatott. A 60 méteres síkfutás döntőjébe futamgyőztesként került, ahol 7.06-os egyéni csúccsal a második helyen ért célba. A távolugrásban is jeleskedő tehettség az utolsó sorozatig az élen állt, de végül itt is ezüstérmet vehetett át. A hármasugrásban edzőtársával együtt állhatott a dobogóra, Trenka itt bronzéremmel gazdagodott. A nők is kitettek magukért.
A Szabó Gréta, Tárkányi Abigél, Bodnár Lili, Ritter Lola kvartett, a rajttól a célig vezetett a 4x200 méteres váltófutásban, így kétség sem fért a győzelmükhöz. Az U20-asok 60 méteres síkfutásában 7.93-al bronzérmet nyert Mészáros Luca, de a sérülése miatt a váltófutásra már nem került bevethető állapotba. Az U18-asok sprintfutásának döntőjében is fehérvári bronzérem született Langmár Kató révén. Nagy egyéni csúccsal, 7.82-el végzett a harmadik helyen. Az ARAK negyedik bronzérme az ifjúsági fiúk 4x200 méteres stfétájához füződik. A Tatai Bulcsú, Varga Botond, Ferencz Barnabás és Ódor Balázs alkotta váltó állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Egyéni csúccsal zárt Ritter Lola mindkét egyéni számában a negyedik helyen. Először a 400 méteres távon, majd az egykörös 200 méteren szorult le éppen a medálosztásról. A junior fiúk váltója a Czéh Tamás, Tatai Zalán, Kovács Kristóf, Blaumann Marcell összetételben szintén a negyedik helyen végzett.
Szabó Gréta miután a döntőbe verekedte magát 60 méteren, és lett nyolcadik, távolugrásban kiélezett küzdelemben a 6. helyen zárt. Langmár Kata a fiatalabbaknál szintén hatodik távolugrásban, hármasugrásban hetedik. A nők 400 méteres távján Tárkányi Abigél 6. Bodnár Lili 9. pozícióban végzett.
60 gáton két fehérvári is döntőzött, Antal Hanga egyéni csúccsal zárt az 5. Bodnár Lili a 8. pozícióban. A 60 as döntők ARAK-os túlsúlyt hoztak, az ifiknél Tatai Bulcsú 7., Ódor Balázs a B döntőben második, míg a junioroknál Czéh Tamás 7., Tatai Zalán a B döntőben hatodikként végzett. 200 méteren ők a 13. és a 20. helyezettként zártak. Magasugrásban a bajnoki cím mellett, Ágoston Illés a 7. Ferencz Barnabás a 10. lett. Távolugrásban Ódor Balázs döntőbe került, ahol a 8., ugyanitt Tatai Bulcsú a 12. lett. Nyakas Veronika 400 m 10. helyezést,  Balogh Lilla távolugrásban, Tárkányi Abigél 200 méteren egyaránt a 13. helyen zárt.
Gratulálunk!


Képek: Ambrus László