Kerék Patrik duplázott az U18-as atlétikai bajnokságon
 

Kerék Patrik duplázott az U18-as atlétikai bajnokságon

2023.06.26. 15:14

Magasugrásban és hármasugrásban is megvédte bajnoki címét az EYOF-ra készülő atléta. Trenka Ádám kettő, Langmár Kata és Ágoston Illés is ezüstéremmel gazdagodott!

Az U18-asok országos bajnokságán Kerék Patrik esélyeshez méltóan szerepelt. Miután legkisebb ugrásával is megnyerte volna a hármasugrást, utolsó kísérletével 14 méterre javította legjobb eredményét. Az eredményhirdetés helyett a magasugráshoz ment, ahol Ágoston Illéssel együtt ugrott az éremért. Ami végül kettős ARAK-os győzelemmel sikerült is. Ágoston egyéni csúccsal, 184 centivel ezüst, Kerék 192 centivel aranyérmet nyert! Az ugrókon kívül a sprintben rajthoz állók is remekeltek.

Langmár Kata 100 méteren a harmadik idővel került döntőbe, ahol hatalmas egyéni csúccsal, 12.03-al második helyen zárt. Szintén a dobogó középső fokára állhatott Trenka Ádám.

A 100 méteres sprintfutás fináléjában 10.89-el élete legjobbját érte el. Tölgyesi Előd atlétáinak az örömét az sem csorbította, hogy végül a megengedettnél nagyobb hátszél miatt, ezek az eredmények nem kerültek hitelesítésre. A vasárnapra csillapodó szélben, Trenka Ádám távolugrásban elért 6.78-as teljesítménye már hitelesíthető. A végig stabilan, nagyokat ugró Trenka végül ebben a számban is be kellett érje az ezüstéremmel. Langmár Kata két ugrószámban is indult. Hármasugrásban negyedik, távolugrásban ötödik helyen végzett. Nyakas Veronika 800 méteren hatodikként zárt. Az U18-asok mezőnyében Tatai Bulcsú 100 méteren nyolcadik, Balázsik Dávid 400 méteren tizenkettedik, Nyakas Veronika tizenhetedik. 200 méteren Varga Botond tizennegyedik, Ódor Balázs tizennyolcadik csakúgy, mint Kovács Adrienn 100 méteren.
Az U23-asok mezőnyében Csornai János 100 méteren negyedik, 200 méteren ötödik helyen végzett. Kovács Bence 100 méteren tizedik, 200 méteren kilencedikként zárt.