Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Hét ARAK atléta is szerepelt a második helyen végzett magyar serdülő válogatottban

2018.10.01. 10:19

Horvátország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia serdülő válogatottját látta vendégül Magyarország csapata Győrben. A kilenc magyar győztes között volt két székesfehérvári fiatal is. A lányok kalapácsvetését Zimmermann Lili, míg a fiúk 100 méterét Tatai Zalán nyerte.

A 16 évnél fiatalabbak megmérettetésén a legnagyobb számban az ARAK Up. Akadémia fiataljai kaptak lehetőséget a magyar csapatban. Mind a heten jól szerepeltek. A napsütéses, de hűvös szélben megrendezett 31 versenyszámból álló viadalon 9 alkalommal nyert magyar versenyző. Zimmermann Lili 57.02-vel, utolsó dobásával lépett előre a második helyről. Tatai Zalán 11.26-os idővel megnyerte a legrövidebb sprint számot. Egyéni csúccsal, 43.74-el lett második 300 méteres gáton Mohai Regina. Holtversenyben végzett ezüstérmes pozícióban a rúdugró Lakatos András. A rövidebb gáton Gombolai Nóra 14.72-vel a futamában a harmadik, összesítésben az ötödik helyen zárt. Kétszer is 5.34-et teljesített távolugrásban Gimesi Kata, amivel a hetedik helyet szerezte meg. Magyarország  4x100-as fiú váltója a második helyen zárt két ARAK-os versenyzővel, Csornai Jánossal és Tatai Zalánnal.
A végelszámolásban a magyarok fiú és lány csapata is második lett Csehország válogatottja mögött. Az összesített pontversenyt is a csehek nyerték Magyarország, Szlovénia, Horvátország és Szlovénia csapatai előtt.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek, Lévai Dórának, Babos Ritának, Borsányi Zoltánnak, Skoumal Péternek és Bandi bácsinak, Tölgyesi Elődnek.

(Fotó: Ambrus László)