Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Hat arany az idénynyitón

2017.05.09. 10:55

Hatszor álltak a dobogó tetején az ARAK Utánpótlás akadémia atlétái a Regionális Atlétikai Centrumban rendezett Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon. A szabadtéri bajnoki sorozat nyitányán a házigazda ARAK bizonyult a legeredményesebbnek hat arany-, három ezüst-, és három bronzéremmel. Negyven versenyszámban, 36 egyesület összesen 254 serdülő és ifjúsági csapata állt rajthoz Fehérváron.

A serdülőknél a lányok ötösugró csapata Mohai Regina, Gimesi Kata, Menyhárt Zsófia, Pribék Adrienn és Kovács Dorina összeállításban nem talált legyőzőre. 300 méteres gátfutásban a csapat Gombolai Nórával kiegészülve ezüstérmet zsebelt be. A fiúknál 100 gáton Károlyi Soma, Csetényi Zsolt, Bolla Gergő, Vincelér Martin és Klauzer László, valamint rúdugrásban Kiss Alexander, Csetényi Zsolt, Vinkler András és Lakatos András is bronzérmet szerzett.

Az ifjúságiak mezőnyében tartoltak az ARAK lányok: ötösugrásban, távol-, és, magasugrásban, 100 és 400 m gáton is fehérvári csapatok álltak a dobogó tetején. Mivel három számban lehetett egy versenyzőnek indulnia, háromszoros bajnok lett: Simon Viktória, Mátó Sára, Simon Zsófia, Szépe Flóra. Két győztes csapat tagja volt Csetényi Eszter és Endrész Klaudia, a 400 gátas különítménnyel pedig Punk Adrienn és Mazák Anna szerzett aranyérmet. Az első helyek mellett értékes dobogós helyezések is születtek. Ezüstöt nyert a fiú csapattal Csókás Nikolasz, Jahola Péter, Gombolai Balázs és Antal Kristóf 400 méter gáton, valamint a 100 gátas csapat Tímár Gergővel és Solymossi Lászlóval. A lányoknál kalapácsvetésben a Marton Nóra, Brandl Lilla, Ackermann Anita összetételű csapata bronzérmet szerzett.

A legtöbb aranyérmet - szám szerint hatot - az ARAK Utánpótlás Akadémia és a szombathelyi Dobó Akadémia zsebelt be. Hat arany-, 3 ezüst-, és három bronzérmével a házigazda ARAK bizonyult a legeredményesebbnek.