Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Hat ARAK-os is az U18-as válogatottban

2018.06.06. 08:49

A Diákolimpiai döntők és a Budapest Bajnokság a kiváló versenyalkalom mellett, döntött az ifjúsági válogatottakról is. Takács Boglárka, Endrész Klaudia, Simon Zsófia, Brandl Lilla, Bodó Barnabás és Thardi-Veress Vajk is képvielheti Magyaroszág színeit az U18-as viadalon Ptujban.

A Budapest Bajnokság a kiváló versenyalkalom mellett bizonyos nem diákolimpiai versenyszámban döntött az ifjúsági válogatottak sorsáról is. A nyári, Győrben lebonyolításra kerülő Ifjúsági EB előtt kiemelt figyelem övezi a korosztály válogatott viadalát is, ahova hat ARAK-os is meghívást kapott. Takács Boglárka a 100 méter mellett a sprintváltóban is rajthoz áll. A kontinens ranglista vezető eredménnyel, 625-el rendelkező távolugró, Endrész Klaudia is tagja a válogatottnak. Brandl Lilla szintén rendelkezik a EB indulási szinttel, ő kalapácsvetésben áll dobókörbe. Simon Zsófia magasugrásban vívta ki a lehetőséget, hogy válogatott szinten is bizonyítson. Két fiú is utazik a Szlovéniai Ptuj városába, ahol a négy nemzet viadala lesz szombaton. Bodó Barnabás 800 méteren, Thardi-Veress Vajk pedig diszkoszvetésben öltheti magára a címeres mezt.
A Budapest Bajnokság női rúdugrását az év eddigi legjobb eredményével, 420 cm-el nyerte Siskó Zsófia. Egyéni csúccsal, 57.43-al nyerte a 400 méteres nők síkfutását Zsiga Mónika. A kalapácsvetésben második helyen zárt 72.62-vel Pásztor Bence. Szintén ezüstérmes lett a felnőttek között a még csak ifjúsági Takács Boglárka, idei legjobb eredményével, 11.85-el. Az ifjúságiak kalapácsvetés ligaversenyét Brandl Lilla nyerte, Thardi-Veress Vajk diszkoszban második. Mohai Regina a serdülők ligaversenyének két számát, a 100 métert és a 300 méter gátfutást is megnyerte. Az utóbbiban Gombolai Nóra harmadik helyen zárt.