Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Hat ARAK arany a Váltó OB-n

2017.09.19. 09:46

A váltófutó Országos Bajnokságon ismét remekelt az ARAK. A 12 versenyszámban rajthoz állító akadémiai csapatok 6 arany és 1 ezüst érem mellett, két-két negyedik, ötödik, és egy-egy hatodik és nyolcadik helyet szereztek. A 4x100-as versenyeket női vonalon uralta a fehérvári egyesület.

Bajnok lett az újonc lányok, Mergl Zoja, Szabó Gréta, Grubits Liliána, Czepanecz Zsófi összeállításban. A serdülő lányok dupláztak, a sprint mellet a 4x300-as váltóaranyat is Fehérvárra hozták, Menyhárt Zsófia, Mohai Regina, Gombolai Nóra, Gimesi Kata és Pribék Adrienn csapattagokkal. Az ifjúsági lányok is bearanyozódtak 4x100-on, Csetényi Eszter, Mátó Sára, Takács Boglárka, és Endrész Klaudia ellenfele igazából az óra volt csak. A 4x400 méteres ifjúsági fiúk is kivették a részüket az aranytermelésben, Csókás Nikolasz, Kovács Mátyás, Novák Boldizsár és Visi Szabolcs lett bajnok. A junior nőket a 4x800 méteres váltóban üldözték, de sem Darabos Alizt, Punk Adriennt, Budai Boglárkát, Mátó Sárát nem tudták megközelíteni sem. Második helyen végzett az ifjúsági lányok 4x400 méteres kvartettje, Endrész Klaudia, Mazák Anna, Csetényi Eszter és Takács Boglárka részvételével. A dobogósok mellett két negyedik, két ötödik egy hatodik és egy nyolcadik hely is jutott az ARAK Up. Akadémia váltóinak.
A bajnokság legeredményesebb egyesülete az ARAK lett a hat bajnoki címmel, és az ezüstéremmel. A 20 utánpótlás versenyszámból 6 eredményhirdetésénél is a fehérvári alakulat csapatai álltak a dobogó tetején.