Győzelemmel kezdtük a SPORT XXI. versenyeket Pápán
 

Győzelemmel kezdtük a SPORT XXI. versenyeket Pápán

2021.05.30. 17:12

Újraindult a Sport XXI. program! Kék csapatunk aranyérmet nyert a többször halasztott terematlétikai U12-es versenyen.

Május utolsó péntekén a Pápai AC láthatta vendégül Fejér és Veszprém megye U12-es atlétáit. A helyszín az idén átadott atlétikai stadion volt, mely először fogadhatott nézőket atlétikai eseményen.

Jöttek is szép számmal a kísérők, volt kinek szurkolni. 12 csapatban 96-an álltak rajthoz. A 2021-től érvényben lépett korosztály változtatás után, első alkalommal csak az U12-es korosztály szerepelt. Jó döntésnek bizonyult a terematlétikai versenyszámokat végül a szabadban megrendezni. Az időjárás nagyon kedvezően alakult. A komfortérzetet tovább növelte a kiválóan előkészített pálya, valamint a gyermekbarát szemléletű versenyrendezés. Két, hat csapatos futamban hajtották végre a fiatalok az öt kiválasztott versenyszámot.

Sprintváltó, ötösugrás, kétkezes medicinlabda lökés, zsámolyon terpesz zár szökdelés, valamint a hosszú gátváltó szerepelt a versenyre alaposan kiéhezett gyerekek étlapján. A legtöbb csapatot a fehérvári up. akadémia, az ARAK állított ki, ötöt. A VEDAC három, az SVSE kettő, a Viadukt SE és a hazaiak 1-1 csapattal képviselték egyesületüket.

A jó hangulatú versenyen mindenki győztes volt, aki pénteken az atlétikának szentelte délutánját. A rendezvény színvonalát még magasabbra emelte, hogy az eredményhirdetésnél Pápa polgármestere adta át az érmeket. Az arany az ARAK Up. akadémia kék, az ezüst a VEDAC piros, a bronz az SVSE első csapatának boldog tagjai nyakába került. Üres kézzel és hassal senki sem távozott, de a legfontosabb a sportélménnyel való gazdagodás, melyben a régió atlétái részesülhettek!