Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Fülöp László András duplázott a téli Dobó OB-n

2020.03.09. 13:02

2 arany és egy ezüstéremmel, illetve több értékes döntős helyezéssel tértek haza a dobók a március 7-én megrendezett újonc-, serdülő-, és felnőtt téli dobó bajnokságról.

A két aranyérmet Fülöp László András szállította, aki sem kalapácsvetésben, sem diszkoszvetésben nem talált legyőzőre az újonc korosztályban. Sőt, Molnár Dániel tanítványa 50 méter fölé repítette a 3 kg-os kalapácsot, amivel több, mint tíz métert vert a második helyezettre. Ugyanebben a versenyszámban Pete Mihály a negyedik helyet szerezte meg egyéni csúccsal.

Az ARAK harmadik érmét Bodnár Emma szerezte szintén újonc kalapácsvetésben, második lett szintén egyéni legjobbjával.

A serdülő korosztályban született még jó néhány értékes helyezés és egyéni csúcs. A lány kalapácsvetésben a legtöbb indulót az ARAK adta, ahol Potyondi Zsófia negyedik, Homoki Szidónia hatodik és Mergl Adél hetedik lett, mindhárman egyéni legjobbjukkal. Potyondi Eszter pedig 9. helyezést ért el.

A serdülő fiúk is szépen versenyeztek, Bolla Dániel és Fekete Bertalan is egyéni csúcsoknak örülhetett.

Ezen a napon a felnőtt korosztályban is bajnokságot rendeztek, ahol négy ARAK-os döntős helyezés született. Negyedik lett Pásztor Bence a férfiak kalapácsvetésében, 71,51 m-es eredményével megközelítette az ebben az időszakban dobott legjobbját. Ugyanitt Hudi Ákos hatodik lett 68,07 m-es eredménnyel.

A nők kalapácsvető mezőnyében Brandl Lilla ötödik helyezést ért el 56,38m-es eredménnyel, ami három méterrel nagyobb, mint a tavaly ilyenkor dobott eredménye.

Thardi-Veress Vajk a férdi diszkoszvetők között mérette meg magát és lett hatodik nagy egyéni csúccsal.