Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Folytatódott az ARAK atlétáinak sikersorozata

2019.02.04. 15:12

Remekül kezdték az ARAK atlétái a 2019-es évet: a újonc bajnokság sikerei után a serdülők 4 arany és 4 bronzéremmel tértek haza a hétvégi fedettpályás bajnokságról.

Az U16-os korosztály bajnokságának legsikeresebb versenyzője a fehérvári Tatai Zalán lett 3 bajnoki címével. Babos Rita tanítványa a sprintszámok dobogóit sajátította ki: 60 méteren, 300 méteren és a 4×200m-es váltó tagjaként is a dobogó tetejére állhatott.

A fiú és a leány egykörös váltóverseny is ARAK-os győzelemmel zárult. Tatai Nagy Dáviddal, Blaumann Marcellal és Csoba Leventével kiegészülve magabiztos és imponáló győzelmet aratott, a leányoknál a Fein Jázmin, Szabó Gréta, Grubits Liliána és Mergl Zoja négyes nyakába került az arany. A fehérvári sprinter leányok erejét mutatja, hogy 22 váltóból az előkelő 6. helyen zárt az ARAK 14 évesekből álló másik váltója Ritter Lola, Antal Hanga, Bodnár Lili és Mészáros Luca összeállításban.

A dobogó harmadik fokára állhatott fel élete első országos bajnokságán induló Mészáros Luca 60 m-es síkfutásban, és a szintén az első versenyén részt vevő Blaumann Marcell magasugrásban. Az utolsó előtti sorozatig a második helyen álló Szabó Gréta távolugrásban végül a 3. helynek örülhetett, míg Nagy Dávid a 60m gátfutás döntőjében bemutatott bátor versenyzésével futott fel a dobogóra.

További értékes helyezések is mutatják a székesfehérvári atlétikai utánpótlás erejét: Mergl Zoja ötösugrásban 4., távolugrásban 8., Csoba Levente 300m-en 5., Zimmermann Lili súlylökésben 5. lett. Nagy Nóra 1500 m-en és 3000 m-en egyaránt 6. helyet szerzett. Zsigovics Panna súlylökésben, Aubermann Olívia ötösugrásban 8. helyen zárt.

A fedett pályás bajnoki szezon első két hétvégéjén összesen 16 bajnoki dobogó, köztük 7 győzelem az ARAK termése.

Fotó: Ambrus László