Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Fókuszban a nemzetközi események - Mátó Sára nyert az U20-as válogatott viadalon

2017.07.07. 11:17

A május-júniusi országos bajnokságokat követően júliusban a nemzetközi eseményekre kerül sor. Az utánpótlás korosztály versenyei sorát a junior válogatott viadal nyitotta, ahol négy ARAK-os atléta is képviselte hazánkat.

A nagyszombati versenyen a magyar fiatalok a szlovén, a cseh és a vendéglátó szlovákok nemzeti együttesével küzdöttek meg, és szerezték meg az összesítésben a második helyet. A magyar válogatott tíz egyéni elsőséget szerzett, köztük az ezúttal 400 gáton jeleskedő Mátó Sára győzelmének. A Junior Európa Bajnokságra készülő, még ifjúsági korú tehetség nagyon szoros versenyben, 59,47-el, egyetlen századdal verte cseh riválisát. Pisch Milán szintén az olaszországi Junior EB-re fókuszál. 100 méteren közepes rajttal, jó hajrával, 10,78 másodperccel a második helyet szerezte meg. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel ötödik helyen zárt Szépe Gergő távolugrásban, 800 méteren Budai Boglárka hatodik lett.
Július 13-16 között az 20-22 évesek Európa Bajnokságán Pásztor Bence kalapácsvetésben és Szabó Dániel 100, 200 és a 4x100 méteres váltóban szerzett kvalifikációt.
Ugyan ekkor Kenyában, Nairobiban az Ifjúsági Világbajnokságra Mátó Sára hétpróbában és 400 gáton is teljesítette a szintet. A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége döntése értelmében, a kenyai választások előtti bizonytalan belpolitikai helyzetre való tekintettel, a világ több ország szövetségének határozatával egyetemben, elővigyázatosságból Magyarország nem vesz részt az eseményen. Mátó Sára teljesítményeivel az idősebb korosztály EB-jére is kvalifikálta magát! Mivel a hétpróba versenyszámai más feltételekkel bírnak az ifjúsági és a junior korosztályban, a Junior Európa Bajnokságon 400 gáton indulhat Grosettoban.