Érmekkel zártuk a rövid, de tartalmas bajnoki szezont az összetett OB-n
 

Érmekkel zártuk a rövid, de tartalmas bajnoki szezont az összetett OB-n

2020.10.12. 14:40

A fiatalok Összetett Országos Bajnokságán mind az újoncoknál, mind a serdülőknél, mind az ifjúságiaknál nyertünk bajnoki érmeket egyéniben és csapatban egyaránt.

Október minden hétvégéjén valamilyen rangos atlétikai esemény házigazdája Fehérvár, az ARAK. Szombaton még a kiváló időjárás is segítette a versenyzőket, melyek közül a házigazdák indulói megint kiemelkedtek. Mindkét újonc csapatbajnoki arany a sárga-fekete melegítősök nyakába került.

Első napon a fiúk, Balázsik Dávid, Fülöp László, Varga Botond, Ódor Balázs és Tatai Bulcsú összeállítású egysége kilencszáz pontos előnnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Egyéniben is jeleskedtek az újoncaink.

Babos Rita tehetsége, Balázsik Dávid minden számban egyéni csúcsot javítva lett aranyérmes a négypróba futó változatában. A dobó változatban Fülöp László kiváló súlylökő eredményének köszönhetően küzdötte fel magát a bronzérmes pozícióba. Vasárnap a lányok követték a fiúk jó példáját. Bese Mirtill, Zeiler-Rausch Réka, Nagy Sára, Benyovszki Borbála és Szabó Borka szoros küzdelmet követően állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Egyéni siker született a lányoknál is. Bese Mirtill szintén a négypróba futó változatában nyert érmet, az utolsó pillanatig tartó kiélezett csatában egyéni csúccsal, végül ezüstérmes lett.

A Trenka Ádám, Mészáros Balázs, Fábián Gergely, Kertész Torda alkotta serdülő fiúk csapata nyerte az ARAK második ezüstérmét. Mindösszesen öt ponttal sikerült a bronzérmes egységnél többet szerezniük. Trenka a hatpróbában hatodik. A lányok kvartettje negyedik helyen végzett.

Az ifjúsági férfiak kétnapos küzdelmének záró száma, szó szerint, versenyfutás lett az aranyért. A Bolla Gergő, Lakatos András, Tatai Zalán triónak végül sikerült megtartani a hét számot követően megszerzett előnyt. A nyolcpróbában Bolla negyedik, Lakatos ötödikként zárt. (képek: Ambrus László)