Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Érmekkel búcsúztatták a téli bajnokságokat az ARAK atlétái

2019.03.04. 13:34

Március első hétvégéje egyben a hazai fedett pályás szezon lezárását is hozta. Az újoncok, serdülők még csarnokban, a dobók már szabadtéren bizonyítottak!

Pásztor Bence 71.01-el második a téli dobó OB-n kalapácsvetésben. Emeli az ezüstérem értékét, hogy az elmúlt években soha sem sikerült 70 méter feletti eredménnyel kezdenie a versenyzést! Lévai Dóra tanítványa a hétvégén a Téli dobó EK-n is bizonyíthat, amelyet követően indulnak csak edzőtáborba. A nők kalapácsvetésében a még csak 18 éves Brandl Lilla, ötödik helyen végzett. A serdülőknél is született érem, Zimmermann Lili 54,60-al állhatott fel a dobogóra. Betegség miatt a másik fehérvári éremesélyes, Zsigovics Panna nem indulhatott. A legfiatalabbaknál is jutott medál. Potyondi Zsófia a 13 évesek mezőnyében érdemelt bronzot, Homoki Szidónia negyedik, Zsigovics Zsóka ötödik lett. Kukucska Zoltán hetedik, Bolla Dániel pedig nyolcadikként zárt. A junior korú Thardi-Veress Vajk a felnőttek között lett kilencedik.

A 13-15 évesek összetett bajnokságán a serdülő Tatai Zalán második lett nagyon kiélezett küzdelemben! Babos Rita atlétája 2998 ponttal, csak 3 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a győztes, aminél kisebb különbséget öt versenyszámot követően nehéz elképzelni. Az újoncoknál két harmadik helyezésnek is örülhetünk. A lányoknál Langmár Kata, a fiúknál Trenka Ádám ért el egyéni csúcsot, amivel bronzérem került a nyakukba. A serdülő fiúknál negyedik lett a betegségéből éppen felépülő Blaumann Marcell, Nagy Dávid hetedik, Szabó Gréta a lányoknál nyolcadik lett!

Az ARAK atlétái a téli bajnokságokon kiválóan szerepeltek. A 16 aranyérem mellett Takács Bogi eredményeivel országos csúcsokat, Szabó Dániel számára Fedett Pályás Európa Bajnoki, Pásztor Bencének pedig Téli Dobó EK részvételt is hozott eddig a 2019-es év!