Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Endrész Klaudia az év ifjúsági atlétája, Házi Éva az Európai Atlétikai Szövetség edzői különdíjában részesült

2018.11.26. 08:11

A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gálán díjazta 2018 legkiemelkedőbb teljesítményeit elért versenyzőket és edzőiket.

A kiváló évet záró Alba Regia Atlétikai Klub több nagyszerű eredménnyel is hozzájárult a magyar atlétika sikereihez. A fehérváriak több kategóriában, több versenyzővel is érintettek voltak.
Az országos csúcsot ért el több alkalommal is Mátó Sára 400 méteres gátfutásban, Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban, valamint a fedett pályás ifjúsági 4x200 méteres váltó. Tagjai Menyhárt Zsófia, Simon Viktória, Endrész Klaudia és Takács Boglárka.
A nemzetközi versenyeken érmet nyert versenyzőknél felelevenítésre és díjazásra került Takács Boglárka nyári szenzációs sprintje a győri Európa Bajnokságon, mellyel ezüstérmet nyert. Endrész Klaudia bravúros buenos aires-i szereplése még élénken él mindannyiunkban, amikor Ifjúsági Olimpián állhatott fel a dobogó második fokára.
Az év ifjúsági női atlétája cím az Ifjúsági Olimpia ezüstérmes, Ifjúsági EB ötödik, Junior VB hetedik helyezett Endrész Klaudiát illette meg. Edzője Házi Éva az Európai Atlétikai Szövetség edzői különdíját is megkapta.
Az év atlétája a nőknél, a magyar atlétika első világbajnoka, a súlylökő Márton Anita lett. Férfiaknál az év atlétája Halász Bence, az Európa Bajnokság kalapácsvetésének bronzérmese lett.
(fotók: Mérei László)