Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Endrész Klaudia a távolugrás döntőjében, Mátó Sára ismét országos csúcsot futott

2018.07.12. 21:58

A távolugrás selejtezőjéből Endrész Klaudia a 6.02-vel jutott a holnapi fináléba. Mátó Sára új országos csúcsot, 57.83-at gátazott egy körön, amivel a 11. helyen zárt.

A Junior Világbajnokság harmadik napjának délelőttjén csak az időjárás mutatta borús és esős arcát. A távolugrók selejtezőjében induló, a múlt heti Ifjúsági EB-n ötödik helyet szerző Endrész Klaudia a mosolygósabb arcát mutatta. Volt oka a derűre, hiszen az idősebbek között, világversenyen először szereplő 17 éves atléta a döntőbe ugrotta magát! Az első kísérletnél kicsit még megszeppenve még csak 5.86 méterig repült. A második lehetőségnél már sokkal határozottabb elugrást követően 6.02 méternél landolt, ami a 11. helyet jelentette számára. A pénteki döntőbe nem lesz egyedüliként magyar, hiszen Farkas Petra 6.21 méterig szállva, a negyedik helyen lett finalista.
Délután egyetlen magyar indulóként izgulhattunk Mátó Sáráért a 400 gát középdöntőjében. Az első futamban a második helyért kellett küzdeni a döntőbe jutásért. Sára igazán kitett magáért, tovább javította saját országos csúcsát. 57.83 másodperccel, ötödikként futott át a célvonalon. A harmadik középdöntőt követően kiderült, hogy végül a magyar csúcs eredmény a 11. helyre volt elegendő. A junior VB-k történetében eddig mindig döntőbe lehetett jutni ilyen idővel.
Pénteken magyar idő szerint Endrész Klaudia 18.43-kor kezdi a távolugrás döntőjét. Pályára lép Pisch Milán is, a 4x100 méteres váltó harmadik tagjaként segíti döntőbe Magyarország csapatát.