Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Dobóversenyt rendeztünk

2020.07.27. 12:10

A hétvége péntek délután a Regionális Atlétikai Központ külső dobópályáján kezdődött. Diszkoszvetés és kalapácsvetés volt a menü. A fiúknál lányoknál a különböző korosztályokban összesen 52-en álltak rajthoz.

A hazai versenyzők érdemelték és kapták a legnagyobb tapsot. Pásztor Bence mindegyik érvényes dobására 70 méter felé repítette a 7.26-os szert. A legnagyobb 71.34 méter lett, ami kezdésnek biztató. Ennek ellenére nem volt igazán elégedett sem ős, sem edzője, Lévai-Molnár Dóra. Akár az OB-n, akár a Gyulai Memoriálon is bizonyíthat.

Brandl Lilla is stabilan dobott. Az ARAK junior EB-t is megjárt kalapácsvetője 1 méteren belül szórta mind a hat dobását. Ebből könnyen lehet továbblépni.

Zimmermann Lili első nyári versenyén már élete legjobbjával nyitott. A még csak ifjúsági korú atléta 62.02-re javította egyéni csúcsát. Mindhárman megnyerték a versenyszámukat. A dobószakág legfiatalabbjai, Molnár Dániel tanítványai közül többen először álltak dobókörbe. Ennek megfelelő izgalommal versenyeztek és hozták formájukat.