Csornai János duplázott az U20 ligadöntőn
 

Csornai János duplázott az U20 ligadöntőn

2022.09.05. 15:13

Két érmet nyert Mohai Regina az U20, Trenka Ádám, Kerék Patrik és Mészáros Balázs is az U18-as győri viadalon!

Az év ligaversenyein gyűjtött jó helyezések eredményeképpen többen is érmes reményekkel indulhattak az U18-asok és az U20-asok ligadöntőjén. A győri eseményen a papírformát hozták is az ARAK atlétái, de többen előrébb is végeztek a vártnál! Csornai János mindkét sprintszámban diadalmaskodott. Először a rövidebb vágtán utasított maga mögé mindenkit, másnap a félkörös táv eredményhirdetésénél is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Aranyérmet nyert 100 gáton Mohai Regina, majd ezüstöt szerzett 200 méteren is. Teljesítményének értékét növeli, hogy a pénteki Continental Tour bronz versenyén még 400 gáton indult Varga Tamás válogatott gátasa Budapesten.

Arany és ezüstérmet gyűjtött Trenka Ádám is. Az EYOF-on is helyezett sokoldalú atléta nyerte a hármasugrást, második lett távolban, és még magasugrásban is ötödik lett. Legfőbb riválisa csapattársa volt. Kerék Patrik magasugrásban és hármasugrásban is ezüstérmet szerzett. Mivel a két versenyszám egyidőben volt, a fiúknak az ellenfeleken túl, a szokatlan szituációval is meg kellett birkózniuk. Sikeresen!

Mészáros Balázs sem adta két éremnél alább. Míg 100 méteren a bronzot, addig 200 méteren már ellentmondást nem tűrően nyerte aranyat! A dobogó második fokára léphetett Langmár Kata az U18-as nők távolugró versenyét követő eredményhirdetésen. Blaumann Marcell harmadik helyen ért célba szoros versenyen 110 gáton. Szabó Gréta is bronzérmet nyert, az U20-as nők távolugró mezőnyében. Ő 100 méteren negyedikként futott be, a hatodik helyet szerző Gimesi Kata előtt. Ötödik lett a szintén három vámban is a döntőbe kerülő Antal Hanga 100 gáton. Hatodik helyen zárt távolban és hármasban, akárcsak Czéh Tamás 100 méteren és Tárkányi Abigél 200 méteren. Bolla Gergő nyolcadik lett 100 méteren, de közben achilles sérülést szerzett, így távolugrásban és 200 méteren már nem tudott rajthoz állni.