Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Bronzérmek az atlétikai újonc fedett OB-n

2018.01.29. 23:18

A legfiatalabbak, a 13 évesek kezdték a fedett pályás szezon országos bajnokságainak sorát. Az újoncaink jól helytálltak, 5 bronzérem is Fehérvárra került.

A fiúk közül legelőször Fábián Gergely állhatott fel a dobogóra. Magasugrásban egyéni csúcsot elérve, 144 centiméteres egyéni csúccsal lett harmadik. Felállhatott a dobogóra Jassó Zalán is, aki a leghosszabb fedett pályás távon, 2000 méteren érkezett harmadikként a célba. A 4x200 méteres váltóval Fábián, Mészáros, Fülöp és Takács összeállításban lett az ARAK Up. Akadémia csapata bronzérmes. Rúdugrásban Fülöp András jeleskedett. 230 cm-es egyéni csúccsal lett negyedik. A legrövidebb sprinttávon a fiúk döntőjébe két akadémista is bekerült. Takács Ábel 8.36-al az ötödik, Mészáros Balázs pedig 8.52-vel a hetedik lett. 300 méteren ugyan ők, fordított sorrendben, egyéni csúccsal végeztek a hetedik és nyolcadik helyen. A lányoknál Antal Hanga a két előre ugró számban távolban és ötösben remekelt. Mindkét számban egyéni csúcsot ugrott, ami bronzérmet jelentett az ötös, hatodik helyet a távolugrásban. A lányok stafétája gyűjtötte be az ARAK ötödik bronzérmét. Bodnár, Antal, Ruff, és Ritter sorrendben futamgyőztesként, de összesítésben a harmadik legjobb időt elérve lettek harmadikok. Ritter Lola 300 méteren negyedik, Bodnár Lili hatodik helyen ért célba. Bodnár Lili a rúdugrásban éppen lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. 60 méteren Ritter Lola döntőbe jutása ezredeken múlt. A "B" döntőben az egyéni csúcsát tovább javította az előfutam peches versenyzője, 8.62-vel az "A" döntőben hatodik lehetett volna. Így a kilencedik lett.

Az újoncok bajnokságán nyílt számokat is rendeztek. A serdülő bajnokságra készülők közül többen is egyéni csúcsot javítva igazolták jó formájukat a bajnokságuk előtti hétvégén. Tatai Zalán 60 m-es síkfutásban ért el 7.29-es új egyéni csúcsot, akárcsak Gimesi Kata a lányoknál. Ő 8.10-et futva érte el élete eddigi legjobbját. 60 gáton a fiúnál Károlyi Soma és Bolla Gergő, a lányoknál Grubits Lili és Dobák Panna futott olyat, amilyet korábban még soha. A versenyszámot pedig Gombolai Nóra nyerte magabiztosan. Az ifjúságiaknál is dőltek az egyéni legjobbak. Janzsó Anna magasugrásban a 160 cm-t teljesítette elsőre, hármasugrásban Simon Viktória javította tovább legjobbját, már 11,32-nél tart, amivel harmadik lett. Szintén harmadik lett a junior Szépe Gergő távolugrásban.