Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Bombameglepetés: Endrész Klaudia ezüstérmet nyert Buenos Airesben!

2018.10.15. 08:29

Az ifjúsági Olimpia lány távolugró versenyének második fordulóját harmadik helyről várta Endrész Klaudia. Hatalmas meglepetésre, a helyezésén még javítani is tudott, 6.26-os egyéni csúccsal, hihetetlen szoros versenyben nyert ezüstérmet!

Az ARAK kiválósága a csütörtöki első fordulóban, rendkívül kedvezőtlen időben elért 6.05-el, de érmes pozícióból várta a második felvonást. A közben kiváló versenyidőre változott feltételek között, Endrész felülmúlta önmagát és a várakozásokat. Már az elsőre ugrott 6.20-al is javított, és összesített eredményben csak hat centiméterrel elmaradva várta a záró kísérletet. Utolsóra, pont hat centiméterrel ért el jobb eredményt, és a szabály szerinti nagyobb ugrással, vezette is a versenyt. Azonban csak a következő, belga ugróig, aki 6.31-et ugorva a második fordulót megnyerve, összesítésben 1 centiméterrel megelőzve Házi Éva versenyzőjét, nyerte a versenyt. Endrész Klaudia sporttörténeti jelentőségű ezüstérmet nyert!
A hétfői versenynapon is van fehérvári érdekeltség! Takács Boglárka a negyedik helyről folytathatja a 100 méteres síkfutás küzdelmeit.