Blaumann Marcell és Mészáros Luca is két érmet nyert az U18-as OB-n
 

Blaumann Marcell és Mészáros Luca is két érmet nyert az U18-as OB-n

2021.08.09. 07:49

Az ifjúságiak megmérettetésén négy ARAK-os érem is született. Ráadásul Blaumann Marcell és Mészáros Luca mellett Aubermann Olívia és Mészáros Balázs is válogatott lett! Gratulálunk!

A 16-17 évesek legfontosabb szabadtéri versenyére, az országos bajnokságra került sor Szekszárdon. A szokatlan időpontban rendezett eseményen azonban hagyományosan jól szerepelt az ARAK. Blaumann Marcell második idővel került be a 110 gát futás döntőbe. A fináléban érvényesítette a papírformát, 14.53-es időeredménnyel a célvonalon is második helyen futott át. Varga Tamás tanítványa érmet szerzett a félkörös sprintszámban is. 22.24 századmásodperccel, új egyéni csúcsot elérve lett bronzérmes. Mögötte Mészáros Balázs 22.65-el ötödik pozícióban végzett. Mészáros Luca is két érmet nyert, harmadik helyen zárt mindkét sprintszámban. A 100 méteren még jelentős ellenszélben, 12.71-et ért el. 200 méteren már érvényes hátszélben 25,41-es egyéni csúcsot repesztett. Mindkét döntőben volt még fehérvári atléta. A rövidebbik távon Szabó Gréta hetedik, Ritter Lola 200 méteren egyéni csúccsal, 26.11-el hatodik helyen ért célba. A fiúknál Tatai Zalán 100 méteren ötödik lett, akár csak Grubits Liliána 400 méteren. A futók mellett az ugrók is jeleskedtek. A legjobb nyolc közé mind a távolugrásban, mind a hármasugrásban három ARAK-os is beverekedte magát. Aubermann Olívia és Grabecz Hanna mindkét fináléban érintett volt, ráadásul egyéni csúcs került a nevük mellé. Aubermann Olívia repült a legmesszebbre, hiszen távolugrásban negyedik lett 5.38, Szabó Gréta ötödik 5.36, Grabecz Hanna hetedik 5.15 méteres eredménnyel. A verseny annyira szoros volt, hogy a második és a negyedik helyezettet csak egyetlen centiméter különbség választotta el. Ezúttal a szerencse nem állt a lányok mellé, nem került érem a nyakukba. Hármasugrásban is egyéni csúcsot értek el Tölgyesi Előd ugrói. Aubermann Olívia 11.67-el ötödik, Grabecz Hanna 11.33-el hetedik, Antal Hanga 11.15-el nyolcadik helyezett lett. Itt még a távolnál is szorosabb verseny született. Bodnár Lili szintén 11.15-ös eredménnyel a tizedik lett, a második legjobb eredmény döntött.

Magyarország U18-as válogatottja a hétvégén Csehországban, Brnoban szerepel. A négyes viadalon a házigazda csehek mellett, Lengyelország és Szlovákia csapataival mérkőzünk meg. A magyar válogatottban négy ARAK-os is szerepel, Blaumann Marcell 110 gáton, Mészáros Luca 100 méteren, Aubermann Olívia távolugrásban, Mészáros Balázs 200 méteren képviseli Székesfehérvárt és a nemzeti színeket.