Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Biztató eredmények Kelet kupától - Savaria kupáig, Csókás Nikolasz is junior EB szintes

2019.05.21. 12:22

A szombathelyi Savaria-kupán Pásztor Bence idei legjobbját, a debreceni Kelet-kupán Csókás Nikolasz U20-as EB szinttet teljesített!

A dobók hazai fellegvárában rendezték meg a Savaria-kupán a szokásos ligaszámokat Szombathelyen, ahol több ARAK-os egyéni csúcs és idei legjobb eredmény is született. Élre kívánkozik Pásztor Bence 74,06-os idei legjobbja, amivel második helyezést ért el a férfiak kalapácsvető versenyszámában. Brandl Lilla egyéni csúcsnak örülhetett, aki szintén ezüstérmet szerzett a junior nők között kalapácsvetésben. Eredménye 56,19 m. Izgalmas versenyt hozott a serdülő lányok kalapácsvető versenye, ahol ezúttal Zimmermann Lili került 60 méter fölé 3 kg-os kalapáccsal és ért el második helyezést.  Zsigovics Panna ebben a versenyszámban a 4. lett 58,53 m-es eredménnyel. Súlylökésben Zimmermann Lili nem talált legyőzőre, 11,66m-es egyéni csúccsal állhatott fel a dobó legfelső fokára. Ugyanitt Zsigovics Panna is egyéni csúcsot ért el és lett negyedik. A fehérváriak ötödik érmét Leposa Dávid szerezte, aki a junior férfi kalapácsvetésben 63,56 m-rel ért el harmadik helyezést.

A két héttel ezelőtti ügyességi Csapatbajnokság helyszínén ezúttal lényegesen jobb időjárási körülmények között versenyezhettek az ARAK atlétái a Debrecen Kelet-kupán.
A serdülők között Tatai Zalán esélyeshez méltóan a 100m és a 300m-es távon sem talált legyőzőre, Nagy Nóra 1500m akadályfutásban a 2.  helyet szerezte meg. Csoba Levente 100m-en 4., 300 gáton 5., 300m síkon 8. helyen zárt, Nagy Dávid a rövidebbik sprintszám döntőjében lett 5.
A leányoknál Mészáros Luca, Szabó Gréta és Czepanecz Zsófi is a 100m-es döntőbe jutott, 300m gáton Ritter Lola 5., Grubits Liliána 6., Dobák Panna 8. helyen ért célba.
A szezon elején Babos Rita és Borsányi Zoltán serdülő korú tanítványai sok egyéni csúccsal és értékes liga pontokkal tértek haza a Kelet Kupáról.
A kétnapos verseny fehérvári szerepését Csókás Nikolasz az ARAK junior gátfutója koronázta meg. Molnár Ferenc tanítványa 400 gáton 53,71 mp-es egyéni csúccsal U20 Európa bajnoki szintet futott, így készülhet a svédországi kontinensviadalra.