Bajnoki érmek az atléták U16-os Fedett Pályás Bajnokságról
 

Bajnoki érmek az atléták U16-os Fedett Pályás Bajnokságról

2023.02.07. 10:27

Fliszár Levente és az ARAK fiú 4x200 méteres váltójának ezüstérmével, elkezdődött az atléták fedett pályás bajnokságain az éremgyűjtés.

Fliszár Levente távolugrásban elért egyéni csúccsal, a dobogó 2. fokára állhatott fel. Érdekesség, hogy Fliszár 589 cm-es ugrásával nem volt egyedül: rajta kívül még két másik versenyző is pontosan ekkora eredményt ért el. Levente stabil formája végül kifizetődött, a szabály szerint a második legnagyobb ugrás már az ő javára döntött, így szoros versenyben övé lett a 2. hely.

Szintén nagyon szoros párharcot hozott a fiúk 4×200 m-es váltójának befutója, ahol minimálisnak mondható fél méteres hátrány választotta el a Kertész Kálmán - Skoumal Zalán – Tölgyesi Zénó – Fliszár Levente négyest a bajnoki címtől. Az érmesek edzője Borsányi Zoltán.

Élete első országos bajnokságán kiválóan szerepelt Pallos Gréta magasugrásban: 147 cm-ig minden magasságon első kísérletére jutott át, így végül nagy egyéni csúccsal az előkelő 4. helyen zárt! Szintén első komoly megmérettetésén kiválóan szerepelt Szoboszlai Szofi, Grétához hasonlóan magasugrásban indult és a 8. lett.

Kiválóan versenyzett a váltóban érmes csapatból Kertész Kálmán 80 m gáton. Egyéni csúccsal került a döntőbe, ahol végül az 5. helyen ért célba. A gátfutás után azonnal a távolugráshoz sietett. Szintén a legjobb nyolcba került, egyéni csúccsal a 7. helyen zárt.

Skoumal Zalánnak kis híján sikerült a bravúr: 800 m-en a futamában magabiztosan győzött, a leggyorsabb futókat listázó utolsó futamban végül 4-en is jobb idővel értek célba, így Zalánnak be kellett érnie az 5. hellyel. Nyáron, szabadtéren a legjobbakkal egy futamban futva bizonyíthatja majd küzdeni tudását is.

Döntőbe került és végül 8. helyen végzett Fliszár Levente 60 m síkfutásban, szintén 8. idővel zárt az ARAK leány 4×200 m-es váltója.

A serdülő bajnoksággal egy időben az idősebbek is pályára léptek: Csornai János és Mészáros Balázs 200m-en, Kerék Patrik hármasugrásban egyéni csúcsot elérve biztató eredményekkel várják a korosztályuk bajnokságát.

fotó: Ambrus László